Ciastko czy psikus? Czyli słodkie inspiracje na Halloween.

26.10.2020
Opublikowane przez: Paulina Borowicz w kategorii Inne

Jesienne smaki i kolory zawładnęły naszą wyobraźnią, nasycone żółcie, pomarańcze i czerwienie – dojrzałe dynie, owoce i pachnące kwiaty to ogrom inspiracji dla słodkich cukierniczych kreacji.  To idealny czas, w którym możemy w cukierniach korzystać z tych dobrodziejstw: soczystych jabłek, śliwek, pachnących gruszek, dzikiej róży, orzechów, marchewek, dyni, rokitnika, pigwy, hibiskusa, aronii, jarzębiny i tworzyć dla naszych klientów niesamowite kombinacje smakowe o zaskakującym wyglądzie.

 

Uwieńczeniem tego miesiąca jest „All Hallow’s Evening”, czyli noc przed Dniem Wszystkich Świętych  zwana powszechnie „Halloween”. To niewątpliwie szalona, kolorowa, „straszna” i pełna słodkości noc, którą kochają zwłaszcza dzieci.

 

Zaskocz swoich klientów nowymi przepisami na halloweenowe słodkości

Doskonale znacie już naszą linię dekoracji na Halloween, „straszne” duszki, dynie i pająki! W tym roku Barbara Decor proponuje nową linię dekoracji czekoladowych Top Art, które świetnie sprawdzają się w jesiennych i halloween’owych aranżacjach będąc atrakcyjnym uzupełnieniem linii Halloween. Są to m.in.: nowe sety liści białych i deserowych, w tym liść klonu, piękne, żółto – pomarańczowe jesienne kwiaty, w tym słonecznik, listki wierzby oraz  liście mimoza.

Przepis na halloweenowy deser

Jeżeli szukacie inspiracji, koniecznie zajrzyjcie do naszych receptur. Nasi pastry chef’owie stworzyli dla Was wyjątkowy przepis na halloweenowy deser na talerzu. Różne tekstury zawarte w tym deserze: kruchy spód, galaretka, żel, mus, i oryginalne smaki, które są wspomnieniem lata –  wpływają na ciekawy efekt końcowy. Pamiętajcie – ogranicza nas tylko wyobraźnia. Cieszcie się piękną jesienią, słońcem, słodkościami i uważajcie na siebie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *