Walentynkowy, czekoladowy zawrót głowy
Walentynkowy, czekoladowy zawrót głowy
Nie bez przyczyny mówi się, że droga do serca ukochanej osoby wiedzie przez żołądek. Czy sam deser wystarczy do zakochania? Hmm.. na pewno nie zaszkodzi. Powinien być koniecznie z dodatkiem czekolady, która od wieków jest znanym afrodyzjakiem. Czekolada zawiera duże ilości peniletylaminy (PEA), hormonu, zwanego molekułą miłości, który z pewnością rozbudzi zmysły na walentynkowej randce.
Dlaczego Walentynki to idealna okazja do słodkich wypieków?
W tym dniu zakochani na całym świecie celebrują swoje święto. Chodzą na romantyczne randki, wręczają sobie prezenty i wyznają miłość. Za pomocą słodkości pięknie udekorowanych czekoladowymi serduszkami można wyrazić tak wiele bez słów. Z tego pomysłu skorzysta na pewno wiele osób. Jest to więc idealna okazja, aby cukiernicy w tym dniu w swoich witrynach wyeksponowali kuszące walentynkowe ciasta i desery.
Jakie wypieki cieszą się największą popularnością w czasie walentynek?
Modne są w dalszym ciągu monoporcje, ciasta w kształcie serca, torty oraz podłużne formy rolad i bush. Wykończone w kolorach miłości, a więc w odcieniach czerwieni i różu. Najlepiej w różnych teksturach: zamszach, glasage czy polewach. Udekorowane czekoladowymi dekoracjami Barbara Decor z kolekcji Love. Znajdziemy w niej dodatki do ciast, które nadadzą waszym wypiekom miłosnego charakteru, między innymi: małe serduszka, przestrzenne serca w różnych kolorach, #love, zestaw Ty i Ja, płatki róży, czerwone rożki, różowe kulki i wiele innych – zobaczcie sami:
W naszej Akademii Umiejętności Inspiracja w styczniu odbyło się walentynkowe szkolenie online. Poprowadzili je nasi Pastry Chef’s, którzy wykreowali wyjątkowe desery. Więc jeżeli szukacie ciekawych receptur, które zaskoczą Was nowymi połączeniami smakowymi. Chcecie uatrakcyjnić waszą ofertę na Walentynki lub po prostu zaskoczyć ukochaną osobę – to mamy dla Was kilka propozycji. Koniecznie spróbujcie naszych przepisów na święto miłości:
Przepis pierwszy:
Walentynkowy Bush o romantycznym smaku kokosa, róży i czekolady! Udekorowany czekoladowymi ozdobami walentynkowymi z kolekcji Love.
https://bit.ly/3tAfuxE
Przepis drugi:
Monoporcje Serca Walentynki w niekonwencjonalnym połączeniu smakowym maliny, hibiskusa i sernika! Udekorowane czekoladowym Zestawem Ty i Ja.
Przepis trzeci:
Walentynkowy mus prosecco – to już właściwie klasyka, ale kto nie lubi białej czekolady, prosecco i truskawek? Z lekkim twistem w postaci zaskakującego połączenia z balsamico.
https://bit.ly/3q93pNS
Życzymy Wam czekoladowego zawrotu głowy w nadchodzące Walentynki – dużo miłości i jeszcze więcej czekolady!
