CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

Płynna czekolada w formie zimnego shota z orzeźwiającymi, cytrusowymi pomarańczami to doskonała kombinacja smakowa, świetna na gorące dni jako mini deser.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje dla CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Pobierz recepturę

CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO RECEPTURA

CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
200 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
300 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
200 gSok pomarańczowy
20 gPasta Pomarańcza Dreidoppel (kod 0201)
Przygotowanie:

Mleko ze śmietaną zagotować. Do zagotowania mleka wsypać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować ok. 8 minut. Odstawić do ostygnięcia. Sok pomarańczowy połączyć z pastą pomarańczową, wlać do formy i zamrozić. Zamrożone kostki soku włożyć do szklanki i zalać zimną czekoladą do picia, zamieszać.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Tort Paleo
Tort Paleo
Film Receptura Zdjęcie
Czekoladowa Harmonia
Czekoladowa Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Monoporcje Paleo
Monoporcje Paleo
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie