Kurs

Desery na lato dla Gastronomii

Ana Florencia Davila

Michał Świerad

Poziom średnio zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 04/06/2024 - 05/06/2024

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1190 - 1500 PLN

Ilość miejsc: 12

Pobierz PDF
Desery na lato dla Gastronomii

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia dowiesz się jak przygotować:

• desery w czekoladowych korpusach,
• mini tarty,
• mini ptysie, eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
• wykorzystanie koszyczków Art Grillage w deserach,
• desery w szkle i porcelanie,
• desery na talerzu wykorzystujące tekstury kuchni molekularnej,
• Petit Fours – biżuteria na słodko.

people Dla kogo?

To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, w szczególności do szefów kuchni, pracowników i właścicieli restauracji, kawiarni, hoteli i firm cateringowych. Do tych, którzy chcą udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy chcą poznać wiele ciekawych pomysłów i receptur na efektywne i efektowne słodkie kreacje w swoim menu.

chef's hat Przykładowe kreacje

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Deser Chałwowy
Miłosny deser na talerzu
Deser Grillage z rokitnikiem

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
    • Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia
    • Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia
    • Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą
    • Dyplom ukończenia szkolenia
    • Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch
    • Całodzienny Parking
    • Poszkoleniowe wsparcie technologiczne

diamond O prowadzącym

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

Michał Świerad

Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.

Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska