Kurs

Desery oraz wypieki wegańskie i bezglutenowe – nowy i ważny trend w cukiernictwie

Ana Florencia Davila

Poziom średnio zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 10/06/2025 - 11/06/2025

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1250 - 1500 PLN

Ilość miejsc: 12

Pobierz PDF
Monoporcje Paleo

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia nauczysz się:

  • receptur na ciasta i biszkopty bez jaj, bez użycia mąk zawierających gluten i bez nabiału,
  • wykorzystania substancji żelujących, zagęszczających i emulgujących w deserach wegańskich,
  • jakie są alternatywne produkty zastępujące jaja,
  • przygotowywać musy czekoladowe bez użycia śmietany,
  • sporządzać wegańskie polewy do ciast,
  • przyrządzać makaroniki wegańskie,
  • jakie substytuty tłuszczu możesz stosować w kuchni wegańskiej,
  • przygotowania wegańskiego i bezglutenowego kruchego ciasta


Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:

  • ciasto do krojenia 30x40 cm, różne smaki,
  • Tarta Snickers (czekolada/karmel/orzech ziemny),
  • Tort Matcha z aronią,
  • Tarta gruszkowa,
  • Dacquoise pistacjowy,
  • Makaroniki wege,
  • Sernik na zimno

people Dla kogo?

Szkolenie dedykowane tym, którzy chcą opanować wegańskie i bezglutenowe wypieki i desery. Wspólnie przekonamy się, że wiele tradycyjnych deserów może świetnie smakować w wersji wegańskiej i bezglutenowej.

Połączymy różne tekstury i smaki w każdym przepisie. Poznacie przepisy sformułowane tak, aby w łatwy sposób przygotowywać je w Waszych restauracjach i pracowniach itd.

chef's hat Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Czekoladowa Harmonia
Kuliste art grillage
Pistacjowy jezowiec

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.

W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
    • wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
    • wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
    • rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
    • fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
    • dyplom ukończenia szkolenia,
    • twórczą atmosferę,
    • pełne wyżywienie:
      • lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
      • serwis kawowy oraz napoje,
      • kolacja,
      • śniadanie (w hotelu).
    • całodzienny parking,
    • poszkoleniowe wsparcie technologiczne.

diamond O prowadzącym

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska