Zakres szkolenia
Podczas szkolenia nauczysz się:
- receptur na ciasta i biszkopty bez jaj, bez użycia mąk zawierających gluten i bez nabiału,
- wykorzystania substancji żelujących, zagęszczających i emulgujących w deserach wegańskich,
- jakie są alternatywne produkty zastępujące jaja,
- przygotowywać musy czekoladowe bez użycia śmietany,
- sporządzać wegańskie polewy do ciast,
- przyrządzać makaroniki wegańskie,
- jakie substytuty tłuszczu możesz stosować w kuchni wegańskiej,
- przygotowania wegańskiego i bezglutenowego kruchego ciasta
Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:
- ciasto do krojenia 30x40 cm, różne smaki,
- Tarta Snickers (czekolada/karmel/orzech ziemny),
- Tort Matcha z aronią,
- Tarta gruszkowa,
- Dacquoise pistacjowy,
- Makaroniki wege,
- Sernik na zimno
Dla kogo?
Szkolenie dedykowane tym, którzy chcą opanować wegańskie i bezglutenowe wypieki i desery. Wspólnie przekonamy się, że wiele tradycyjnych deserów może świetnie smakować w wersji wegańskiej i bezglutenowej.
Połączymy różne tekstury i smaki w każdym przepisie. Poznacie przepisy sformułowane tak, aby w łatwy sposób przygotowywać je w Waszych restauracjach i pracowniach itd.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.
W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
- wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
- wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
- rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
- fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
- dyplom ukończenia szkolenia,
- twórczą atmosferę,
- pełne wyżywienie:
- lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
- serwis kawowy oraz napoje,
- kolacja,
- śniadanie (w hotelu).
- całodzienny parking,
- poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
O prowadzącym
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska