Kurs

Desery wegańskie, desery bezglutenowe

Ana Florencia Davila

Poziom zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 21/05/2024 - 22/05/2024

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1190 - 1500 PLN

Ilość miejsc: 12

Pobierz PDF
Desery wegańskie, desery bezglutenowe

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia nauczysz się:

• wykorzystywać substancje żelujące, zagęszczające i emulgujące w deserach wegańskich,
• przygotowywać musy czekoladowe bez użycia śmietany,
• sporządzać wegańskie polewy do ciast,
• przyrządzać makaroniki wegańskie,
• wykorzystywać alternatywne produkty zastępujące jajka.

Podczas szkolenia poznasz:

• receptur na ciasta i biszkopty bez jajek, bez użycia mąk zawierających gluten i bez nabiału,
• substytuty masła możesz stosować w kuchni wegańskiej,
• produkty zastępujące jajka.

people Dla kogo?

To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa wegańskiego i bezglutenowego - obecnie bardzo popularnego. Do poszukujących nowatorskich rozwiązań i inspiracji. Do chcących udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów wegańskich i bezglutenowych oraz sztuki łączenia smaków i tekstur. To spotkanie pełne inspirujących pomysłów i wskazówek na temat deserów niezawierających składników pochodzenia zwierzęcego oraz glutenu.

chef's hat Przykładowe kreacje

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Mini Coffee cups
Mini Ażurki Tort
Inspiracja & Harmonia

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
    • Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia
    • Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia
    • Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą
    • Dyplom ukończenia szkolenia
    • Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch
    • Całodzienny Parking
    • Poszkoleniowe wsparcie technologiczne

diamond O prowadzącym

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska