Kurs

Floral Fashion — najmodniejszy bufet weselny

Ana Florencia Davila

Angelika Chwyć

Renata Martyna

Poziom zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 16/04/2024 - 17/04/2024

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1450 - 1760 PLN

Ilość miejsc: 2

Pobierz PDF
zaproszenie szkolenie new foto

star Zakres szkolenia

Zapraszamy na mistrzowskie szkolenie cukiernicze "Floral Fashion", które odbędzie się w Akademii Umiejętności Inspiracja już 16 i 17.04.2024.

Dołączcie do naszego wyjątkowego wydarzenia: ”Floral Fashion” – najmodniejszy bufet weselny z Mistrzyniami Świata w Dekoracji Tortów: Angeliką Chwyć i Renatą Martyną przy wsparciu Pastry Chef Barbara Luijckx - Any Florencia Davila.

Podczas szkolenia poznacie najnowsze trendy w świecie cukiernictwa oraz odkryjecie tajniki:

- przygotowania piętrowego tortu okolicznościowego (z dwoma różnymi nadzieniami)
- tworzenia mono-deserów (cztery unikatowe monoporcje doskonałe na słodki stół, inspirujące się sezonowymi smakami i innowacyjnymi technikami wykonania),
- dekorowania tortów i mono-deserów, z wykorzystaniem niezwykłej metody wykonania "cukrowo-czekoladowej róży" przy użyciu techniki Millefiori,
- komponowania i dekorowania słodkiego stołu.

Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji na podniesienie swoich umiejętności cukierniczych i odkrycie nowych inspiracji w świecie słodkości!
Zapisz się już teraz, miejsca są ograniczone!

people Dla kogo?

To szkolenie dedykujemy profesjonalistom i pasjonatom cukiernictwa poszukującym nowatorskich rozwiązań i inspiracji na słodki bufet. Dla tych, którzy chcą udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie technik produkcji tart, tortów oraz mono-deserów, jak i sztuki łączenia smaków i tekstur. Dla tych, którzy szukają nowej aranżacji tradycyjnych receptur, alternatywnych sposobów podania oraz kreatywności w dziedzinie dekoracji oraz ekspozycji słodkiego stołu.

chef's hat Przykładowe kreacje

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Rose white
Słodki bufet
Słodka celebracja

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
    • Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia
    • Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia
    • Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą
    • Dyplom ukończenia szkolenia
    • Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch
    • Całodzienny Parking
    • Poszkoleniowe wsparcie technologiczne

diamond O prowadzących

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

Angelika Chwyć

Mistrzyni Świata w dekorowaniu tortów (Mediolan 2023). Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych, symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.

Renata Martyna

Mistrzyni Świata w dekorowaniu tortów (Mediolan 2023). Cukiernik z 21-letnim doświadczeniem. Od 7 lat dekorator tortów w stylu angielskim. Znana z kontrowersyjnych, szczerych i bezpośrednich prac, zwyciężających w konkursach w Polsce i za granicą. Jej specjalizacją są postacie 3d dużych rozmiarów z czekolady plastycznej, mas cukrowych popiersia, budynki, makiety i torty 3d.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

 

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Potwierdzam, że chcę otrzymywać newsletter drogą e-mail od Barbara Luijckx sp. z o. o. z siedzibą w Inowrocławiu (dalej: Spółka). Rozumiem, że wiadomości będą wysyłane w celu przesyłania informacji handlowych o produktach, usługach, nowościach i ofertach Spółki, a także treści o charakterze edukacyjnym. Więcej informacji o zasadach przetwarzania danych osobowych przez Spółkę znajduje się w Polityce prywatności.

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

I confirm that I would like to receive an e-mail newsletter from Barbara Luijckx sp. z o. o. based in Inowrocław (hereinafter: the Company). I understand that the messages will be sent to provide commercial information about the Company\\\'s products, services, news and offers, as well as educational content. For more information about the Company\\\'s personal data processing terms, please read the Privacy Policy.