Zakres szkolenia
Podczas szkolenia wykonasz:
- desery bufetowe w czekoladowych korpusach oraz koszyczkach art grillage,
- mini tarty,
- makaroniki,
- mini ptysie i eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
- desery w szkle i porcelanie,
- popsy z wykorzystaniem korpusów truflowych,
- ciasto krojone jako deser na bufet,
- monoporcje i tort,
- desery wegańskie i bezglutenowe
Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:
- różnorodne monoporcje,
- makaroniki z nadzieniami,
- ptysie z kruszonką,
- ciasta do krojenia 30x40 cm – różne propozycje,
- tarty z kremami zapiekanymi oraz przygotowywane na zimno,
- popsy bazujące na korpusach truflowych – różne propozycje smakowe
Wszystkie desery zostaną zaprezentowane w formie słodkiego stołu, z wykorzystaniem kamienia i pater pod prezentacje bufetowe.
Dla kogo?
Szkolenie dedykowane osobom, które szukają inspiracji i chcą poznać trendy w przygotowaniu i ekspozycji słodkich stołów. Wykorzystasz nowe formy, techniki i połączenia smaków, które zachwycą Twoich gości. Nauczysz się jak przygotować słodki bufet na każdą okazję – wesela, komunie, bankiety. Dowiesz się jak w prosty i efektowny sposób serwować desery dla dużej liczby gości.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.
W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
- wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
- wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
- rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
- fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
- dyplom ukończenia szkolenia,
- twórczą atmosferę,
- pełne wyżywienie:
- lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
- serwis kawowy oraz napoje,
- kolacja,
- śniadanie (w hotelu).
- całodzienny parking,
- poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
O prowadzącym
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska