Kurs

Magiczne celebracje. Desery na słodkie stoły – udekorowane na każdą okazję.

Ana Florencia Davila

Poziom średnio zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 08/04/2025 - 09/04/2025

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1250 - 1500 PLN

Ilość miejsc: 13

Pobierz PDF

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia wykonasz:

  • desery bufetowe w czekoladowych korpusach oraz koszyczkach art grillage,
  • mini tarty,
  • makaroniki,
  • mini ptysie i eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
  • desery w szkle i porcelanie,
  • popsy z wykorzystaniem korpusów truflowych,
  • ciasto krojone jako deser na bufet,
  • monoporcje i tort,
  • desery wegańskie i bezglutenowe

Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:

  • różnorodne monoporcje,
  • makaroniki z nadzieniami,
  • ptysie z kruszonką,
  • ciasta do krojenia 30x40 cm – różne propozycje,
  • tarty z kremami zapiekanymi oraz przygotowywane na zimno,
  • popsy bazujące na korpusach truflowych – różne propozycje smakowe

Wszystkie desery zostaną zaprezentowane w formie słodkiego stołu, z wykorzystaniem kamienia i pater pod prezentacje bufetowe.

people Dla kogo?

Szkolenie dedykowane osobom, które szukają inspiracji i chcą poznać trendy w przygotowaniu i ekspozycji słodkich stołów. Wykorzystasz nowe formy, techniki i połączenia smaków, które zachwycą Twoich gości. Nauczysz się jak przygotować słodki bufet na każdą okazję – wesela, komunie, bankiety. Dowiesz się jak w prosty i efektowny sposób serwować desery dla dużej liczby gości.

chef's hat Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Brzoskwiniowa celebracja_
Zestaw Komunijny tort
Różane eklery

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.

W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
    • wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
    • wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
    • rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
    • fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
    • dyplom ukończenia szkolenia,
    • twórczą atmosferę,
    • pełne wyżywienie:
      • lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
      • serwis kawowy oraz napoje,
      • kolacja,
      • śniadanie (w hotelu).
    • całodzienny parking,
    • poszkoleniowe wsparcie technologiczne.

diamond O prowadzącym

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska