Kurs

Pyszne i przyciągające oko desery na wielkanocny stół i do cukierniczej witryny – torty, tarty, ciasta i monoporcje

Ana Florencia Davila

Poziom średnio zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 18/03/2025 - 19/03/2025

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1250 - 1500 PLN

Ilość miejsc: 12

Pobierz PDF
Tarta Kolorowe pisanki

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia dowiesz się:

  • jak przygotować różne przepisy łączące modne i odpowiednie smaki na Wielkanoc,
  • jak przygotować receptury na desery wegańskie i bezglutenowe,
  • jak temperować i pracować z czekoladą, aby udekorować torty i monoporcje,
  • jak atrakcyjnie i minimalistycznie dekorować desery

Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:

  • Entremet francuski – tort mandarynkowy z pieczonym sernikiem,
  • Tort Pistacja Kataifi i biała czekolada – inspiracja z Turcji,
  • Tarty Flan hiszpański,
  • Makaroniki w formie monoporcji,
  • Ciasto do krojenia (30x40 cm) mak/mango/wanilia,
  • Mazurek Wielkanocny w nowoczesnym wydaniu,
  • oraz wiele innych inspiracji

people Dla kogo?

Szkolenie dla osób, szukających nowych pomysłów na tarty, monodesery i ciasta wielkanocne. Ciekawe propozycje połączeń smakowych, najnowsze trendy w cukiernictwie, alternatywne sposoby prezentacji i oryginalne dekoracje.

Podczas szkolenia nauczysz się przygotowywać tradycyjne przepisy w ciekawy sposób, poznasz wiele technik nowoczesnego i międzynarodowego cukiernictwa, wykonasz francuskie receptury. Poznasz wegańskie i bezglutenowe przepisy na desery, których coraz częściej szukają Twoi klienci.

chef's hat Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia

Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.

Wielkanocna Tarta Flan
Gniazdko wielkanocne
Słodki kurnik

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.

W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
    • wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
    • wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
    • rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
    • fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
    • dyplom ukończenia szkolenia,
    • twórczą atmosferę,
    • pełne wyżywienie:
      • lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
      • serwis kawowy oraz napoje,
      • kolacja,
      • śniadanie (w hotelu).
    • całodzienny parking,
    • poszkoleniowe wsparcie technologiczne.

diamond O prowadzącym

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska