Zakres szkolenia
Podczas szkolenia dowiesz się:
- jak przygotować różne przepisy łączące modne i odpowiednie smaki na Wielkanoc,
- jak przygotować receptury na desery wegańskie i bezglutenowe,
- jak temperować i pracować z czekoladą, aby udekorować torty i monoporcje,
- jak atrakcyjnie i minimalistycznie dekorować desery
Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:
- Entremet francuski – tort mandarynkowy z pieczonym sernikiem,
- Tort Pistacja Kataifi i biała czekolada – inspiracja z Turcji,
- Tarty Flan hiszpański,
- Makaroniki w formie monoporcji,
- Ciasto do krojenia (30x40 cm) mak/mango/wanilia,
- Mazurek Wielkanocny w nowoczesnym wydaniu,
- oraz wiele innych inspiracji
Dla kogo?
Szkolenie dla osób, szukających nowych pomysłów na tarty, monodesery i ciasta wielkanocne. Ciekawe propozycje połączeń smakowych, najnowsze trendy w cukiernictwie, alternatywne sposoby prezentacji i oryginalne dekoracje.
Podczas szkolenia nauczysz się przygotowywać tradycyjne przepisy w ciekawy sposób, poznasz wiele technik nowoczesnego i międzynarodowego cukiernictwa, wykonasz francuskie receptury. Poznasz wegańskie i bezglutenowe przepisy na desery, których coraz częściej szukają Twoi klienci.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.
W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
- wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
- wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
- rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
- fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
- dyplom ukończenia szkolenia,
- twórczą atmosferę,
- pełne wyżywienie:
- lunch (pierwszy i drugi dzień szkolenia),
- serwis kawowy oraz napoje,
- kolacja,
- śniadanie (w hotelu).
- całodzienny parking,
- poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
O prowadzącym
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska