Bożonarodzeniowy tort czekoladowo - pomarańczowy
Bożonarodzeniowy tort czekoladowo - pomarańczowy - Zdjęcie 0
Bożonarodzeniowy tort czekoladowo - pomarańczowy
CHRUPIĄCY SPÓD PIERNIKOWY
Składniki:
  • 120g Masło
  • 160g Cukier
  • 80g Mąka pszenna
  • 80g Mączka migdałowa
  • 8g Przyprawa piernikowa
Wykonanie:
Wymieszać miękkie masło z cukrem. Dodać przesianą mąkę, mączkę migdałową i przyprawę piernikową. Rozsmarować cienką warstwę, schłodzić i wyciąć 3 prostokąty. Piec w temp. 170°C przez 15 min.
BISZKOPT CZEKOLADOWY
Składniki:
Wykonanie:
Ubić żółtka z 30g cukru i wymieszać z roztopioną (45°C) czekoladą. Osobno ubić białka z 75g cukru. Połączyć obie masy dodając kakao. Rozsmarować masę na blaszce z matą silikonową i piec w temp. 180°C przez 10 min. Po upieczeniu wykroić 6 prostokątów.
ŻELKA POMARAŃCZOWA
Składniki:
350g Puree z pomarańczy
30g Cukier
30g Sanett Dreidoppel (kod 0320)
8g Pasta pomarańczowa Dreidoppel (kod 0201)
Wykonanie:
Pomarańcze obrać ze skórki i zmiksować przy użyciu blendera . Przecedzić, dodać Sanett, cukier oraz pastę pomarańczową i podgrzać do 80°C. Wlać do 3 prostokątnych silikonowych foremek i zamrozić.
WYTRAWNY MUS CZEKOLADOWY
Składniki:
Wykonanie:

Zamrożony tort pokryć białym zamszem w sprayu Barima Artisanal Color (kod AP0379NE) oraz złotym barwnikiem w sprayu Barima Artisanal Color (kod AP0201OR)  i wykończyć dekoracjami czekoladowymi – Barbara Decor: