Muffiny białe

Muffiny białe

Białe, puszyste muffinki z kawałkami kontrastującej, deserowej i prawdziwej czekolady pięknie wyglądają na słodkich stołach.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

10 MUFFINEK
Składniki:
150 gMąka pszenna
6 gProszek do pieczenia
2 gSoda oczyszczona
50 gCzekolada Biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
2Jaja
120 gŚmietana 18%
75 gCukier
45 gMasło
100 gChunks deserowe standard do zapiekania Barima Artisanal (kod 882500)
Przygotowanie:

Masło i białą czekoladę roztopić. Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą, dodać masło z czekoladą, jaja i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać chunksy czekoladowe. Wlać do foremek i piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje