PASCHA WIELKANOCNA
PASCHA WIELKANOCNA - Zdjęcie 0
PASCHA WIELKANOCNA
BISZKOPT MIGDAŁOWY
Składniki:
Wykonanie:
Roztopić czekoladę z masłem. Dodać żółtka, pastę migdałową oraz Oraperl i wymieszać. Następnie dosypać mąkę pszenną, mączkę migdałową i proszek do pieczenia. Osobno ubić białka z cukrem. Połączyć obie masy, rozsmarować na papierze do pieczenia warstwę o grubości 1,5cm i piec w temp. 180°C przez ok. 15 min. Po ostudzeniu wyciąć kółka Ø 7cm i użyć ich jako spody pod paschę.
SERNIK
Składniki:
Wykonanie:

Podgrzać śmietanę, dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 82°C. Przecedzić, dodać Sanett, pastę waniliową, pastę rumową i Oraperl. Do ostudzonej masy dodać masło oraz zmielony twaróg i krótko wymieszać w mikserze na szybkich obrotach. Na końcu dosypać krokant migdałowy, wiórki czekoladowe i suszone owoce (wcześniej namoczone w gorącej wodzie i odcedzone). Wlać masę do silikonowych foremek, przykryć biszkoptem migdałowym i zamrozić.

Deser wykończyć dekoracjami czekoladowymi Malowanki – Barbara Decor (kod 33917).

Korzystając z formularza kontaktowego podajesz swoje dane osobowe. Informacje na temat świadczonych usług elektronicznych, zasad działania Serwisu oraz przetwarzania danych osobowych przez Administratora znajdują się w Regulaminie.