Sorbet ananasowy
Sorbet ananasowy - Zdjęcie 0 Sorbet ananasowy - Zdjęcie 1
Sorbet ananasowy
CHRUPIĄCE CIASTECZKA KAKAOWE
Składniki:
Wykonanie:

Wymieszać miękkie masło z cukrem i żółtkami. Dodać przesianą mąkę, kakao, Citroperl i proszek do pieczenia. Między dwoma matami silikonowymi rozwałkować warstwę ciasta o grubości ok. 1cm. Schłodzić ciasto a następnie przy użyciu wykrojnika wyciąć kółka o średnicy 8cm. Piec w temp. 170°C przez 15 min.

SORBET ANANASOWY
Składniki:
  • 1 Świeży ananas
  • Sok z ½ cytryny
  • 30g Pasta ananasowa DREIDOPPEL (kod 0209)
  • 100g Cukier
  • 50g Woda
  • 50g Likier ananasowy
Wykonanie:

Obrać ananasa, pozbawić go łykowatego środka i zmiksować przy użyciu blendera. Zagotować wodę z cukrem (gotować ok. 3 min.), ostudzić i dodać do pulpy ananasowej razem z likierem ananasowym, sokiem z cytryny i pastą ananasową. Całość schłodzić w lodówce przez min. 3 godz. , a następnie wlać do urządzenia do produkcji lodów i postępować wg instrukcji obsługi.

SOS CZEKOLADOWY
Składniki:
Wykonanie:

Dodać wodę do polewy, podgrzać do ok. 60°C i dokładnie wymieszać.
Przed podaniem wystudzić.

Deser wykończyć dekoracją czekoladową „Twist” BARBARA DECOR (kod 33836)