TORCIKI HALLOWEEN
TORCIKI HALLOWEEN - Zdjęcie 0
TORCIKI HALLOWEEN
BISZKOPT KOKOSOWO - CYTRYNOWY
Składniki:
  • 80g   Białka
  • 50g   Mączka migdałowa
  • 100g Wiórki kokosowe
  • 50g   Cukier puder
  • 4g     Citroperl Dreidoppel (kod 17403)
  • 90g   Białka
  • 40g   Cukier
Wykonanie:

Wymieszać 80g białek z mączką migdałową, wiórkami kokosowymi, cukrem pudrem i Citroperl. Osobno ubić 90g białek z cukrem i delikatnie połączyć z pierwszą masą. Rozsmarować masę na blaszce z papierem do pieczenia
i piec w temp. 190°C przez ok. 15 min. Po ostudzeniu powycinać kółka o śr. foremek do bankietówek.

NADZIENIE PRAŻYNKOWE
Składniki:
Wykonanie:

Roztopić czekoladę (45°C), dodać pastę orzechową oraz prażynki
i wymieszać. Nałożyć cienką warstwę (ok. 0,5cm) na biszkopty kokosowo - cytrynowe.

MUS CZEKOLADOWY
Składniki:
Wykonanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią czekoladę. Następnie delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus nałożyć na biszkopt z nadzieniem prażynkowym – do połowy wysokości foremki.

MUS MANDARYNKOWY
Składniki:
Wykonanie:

W gorącej wodzie rozpuścić Sanett i cukier. Następnie dodać pastę mandarynkową. Na końcu połączyć delikatnie z ubitą śmietaną i nałożyć do foremek drugą warstwę musu. Całość zamrozić.

Zamrożone torciki (bankietówki) pokryć pomarańczowym zamszem
w sprayu Barima Artisanal Color (kod AP0379AR) oraz brązowym zamszem w sprayu Barima Artisanal Color (kod AP0379BR). Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:

- Halloween - zestaw (kod 33897) lub

- Dynia (kod 33898)