Tort forest - Zdjęcie 0
Tort forest
SPÓD KRUSZONKOWY Z CYNAMONEM (3xØ16cm)
Składniki:
  • 120g Masło
  • 160g Cukier
  • 80g Mąka pszenna
  • 80g Mączka migdałowa
  • 3g Cynamon
Wykonanie:
Wymieszać miękkie masło z cukrem. Dodać przesianą mąkę, mączkę migdałową i cynamon. Rozsmarować cienką warstwę w 3 rantach Ø16cm i schłodzić. Piec w temp. 170°C przez 15 min.
BISZKOPT CZEKOLADOWY (6xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:
Wymieszać mąkę, kakao, 75g cukru oraz mączkę migdałową, a następnie dodać do ubitych z resztą cukru białek i delikatnie wymieszać.  Na końcu dodać roztopione masło. Nałożyć masę do 6 rantów Ø14cm i piec w temp. 180°C przez 12 min.
„CREMEUX” WANILIOWE Z MALINAMI (3xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:
Podgrzać śmietanę, dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 82°C. Przecedzić, dodać Sanett i pastę waniliową. Po wystudzeniu do 35°C dodać ubitą śmietanę. Wylać na 3 biszkopty Ø14cm w rantach, poukładać maliny i zamrozić.
MUS CZEKOLADOWY (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:

Ugotować syrop z cukru, wody i glukozy (w 118°C). Dodać syrop do jaj z żółtkami podczas ubijania. Po wystudzeniu do ok. 40°C dodać roztopioną czekoladę. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. 

Zamrożony tort oblać polewą nabłyszczającą - BARIMA ARTISANAL (kod 2373) i wykończyć dekoracjami czekoladowymi Tagliatelle marble – BARBARA DECOR (kod 335801).

Korzystając z formularza kontaktowego podajesz swoje dane osobowe. Informacje na temat świadczonych usług elektronicznych, zasad działania Serwisu oraz przetwarzania danych osobowych przez Administratora znajdują się w Regulaminie.