Tort latte macchiato
Tort latte macchiato - Zdjęcie 0
Tort latte macchiato
BISZKOPT KAWOWY (3xØ14cm + 3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:
Zmiksować marcepan z 80g białek i pastą kawową. Delikatnie połączyć z mąką i roztopionym masłem. Ubić 180g białek z cukrem i dodać do pierwszej masy. Nałożyć masę do 3 rantów Ø14cm oraz 3 rantów Ø16cm i piec w temp. 180°C przez 15 min.
CHRUPIĄCA CZEKOLADA (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:
Roztopić czekoladę (45°C), dodać prażynki i wymieszać. Rozsmarować cienką warstwę na 3 biszkoptach Ø16cm.
„CREMEUX” KAWOWE (3xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:
Podgrzać mleko ze śmietaną. Dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 82°C. Przecedzić, dodać Sanett, czekoladę i pastę Latte Macchiato. Po wystudzeniu do 45°C dodać masło i zmiksować. Wylać na 3 biszkopty Ø14cm w rantach i zamrozić.
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią czekoladę. Dodać pastę waniliową i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.

Torcik udekorować czekoladową korą biało-mleczną BARBARA DECOR (kod 3325623) i czekoladowymi ziarnami kawy (kod 45077).

Korzystając z formularza kontaktowego podajesz swoje dane osobowe. Informacje na temat świadczonych usług elektronicznych, zasad działania Serwisu oraz przetwarzania danych osobowych przez Administratora znajdują się w Regulaminie.