Tort pistacjowo - porzeczkowy
Tort pistacjowo - porzeczkowy - Zdjęcie 0
Tort pistacjowo - porzeczkowy
CHRUPIĄCY SPÓD (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:

Wymieszać prażynki z roztopioną czekoladą i dodać pastę pistacjową. Rozsmarować masę w 3 rantach Ø16 cm i schłodzić.

BISZKOPT CZEKOLADOWY (6xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:

Wymieszać mąkę, kakao, 60g cukru oraz mączkę migdałową, a następnie dodać do ubitych z resztą cukru białek i delikatnie wymieszać.  Na końcu dodać roztopione masło. Rozsmarować na papierze silikonowym 6 kółek Ø14cm i piec w temp. 180°C przez 12 min.

„CREMEUX” PISTACJOWE (3xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:

Podgrzać mleko ze śmietaną, dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 82°C. Przecedzić, dodać Sanett i pastę pistacjową. Po wystudzeniu do 40°C dodać masło i zmiksować. Wlać do 3 rantów Ø14cm wyłożonych folią i zamrozić.

ŻELKA Z CZARNEJ PORZECZKI (3xØ14cm)
Składniki:
  • 210g Czarna porzeczka
  • 40g Sok z czarnej porzeczki
  • 70g Cukier
  • 4g Pektyna
Wykonanie:

Zagotować wszystkie składniki. Po wystudzeniu nałożyć na pistacjowe cremeux.

MUS CZEKOLADOWY (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:

Podgrzać mleko ze śmietaną, dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 82°C. Przecedzić i wymieszać z Sanettem i czekoladą. Po wystudzeniu do ok. 35°C delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.

Torcik pokryć barwnikiem złotym w sprayu – BARIMA ARTISANAL COLOR (kod AP0201OR) i wykończyć dekoracjami czekoladowymi Zestaw „Ty i Ja” – BARBARA DECOR (kod 33901).

Korzystając z formularza kontaktowego podajesz swoje dane osobowe. Informacje na temat świadczonych usług elektronicznych, zasad działania Serwisu oraz przetwarzania danych osobowych przez Administratora znajdują się w Regulaminie.