Tort pralinowy
Tort pralinowy - Zdjęcie 0
Tort pralinowy
CHRUPIĄCY SPÓD PRALINOWY (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:
Wymieszać miękkie masło z cukrem. Dodać pastę pralinową, a następnie przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę w 3 rantach Ø16cm i schłodzić. Piec w temp. 170°C przez 15 min.
BISZKOPT PRALINOWY (3xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:
Sklarować masło do uzyskania brązowego koloru. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki z płynnymi białkami. Na końcu dodać ostudzone klarowane masło. Wlać masę do 3 rantów Ø14cm i piec w temp. 170°C przez 15min.
GANASZ CZEKOLADOWO – LIMONKOWY (3xØ14cm)
Składniki:
Wykonanie:
Zagotować mleko ze śmietaną i syropem glukozowym. Wlać do czekolady i dodać pastę limonową. Na końcu dodać miękkie masło. Wylać ganasz na biszkopty pralinowe w 3 rantach Ø14cm i zamrozić.
MUS CZEKOLADOWO - ORZECHOWY (3xØ16cm)
Składniki:
Wykonanie:

Podgrzać mleko ze śmietaną, dodać żółtka z cukrem i ponownie podgrzać do 85°C.  Przecedzić, dodać Sanett i połączyć z czekoladą. Następnie dodać pastę orzechową i delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.

Zamrożony tort oblać polewą nabłyszczającą - BARIMA ARTISANAL (kod 2373) i wykończyć dekoracjami czekoladowymi Degas – BARBARA DECOR (kod 334589).