Produkty orzechowe Produkty orzechowe

Produkty orzechowe

PASTY ORZECHOWE

Naturalne pasty zawierające w składzie 100% orzechów. Do ich produkcji wybierane są najlepsze, dojrzałe orzechy uprawiane w sadach, gdzie panują optymalne warunki klimatyczne – na terenie krajów basenu Morza Śródziemnego i Półwyspu Arabskiego. Odpowiedni proces uprawy, zbiorów, przechowywania i przetwarzania pozwalają zachować w orzechach ich naturalne olejki eteryczne. Wysoki stopień selekcji, a przede wszystkim właściwy sposób uprażenia orzechów, pozwalają tworzyć pasty o doskonałej, gładkiej konsystencji, intensywnym kolorze i aromacie oraz zrównoważonym smaku.

 

Wskazówka: Pasty orzechowe są doskonałym dodatkiem do czekolady, kremów, lodów, ganaszy, nadzień i sosów.

PASTY PRALINOWE

Naturalne pasty pralinowe, jedwabiście gładkie i gotowe do użycia. Wytwarzane metodą rzemieślniczą według tradycyjnych receptur. Wykonane z wyselekcjonowanych orzechów, niosą ze sobą równowagę pomiędzy bogatym i intensywnym, a zarazem subtelnym smakiem. Pasty pralinowe dają nieograniczone możliwości tworzenia orzechowych kompozycji smakowych w nadzieniach do pralin, ganaszach, kremach, musach, lodach i deserach. Wysoka zawartość orzechów (60%) oraz różne wielkości opakowań pozwalają osiągnąć skuteczne, ekonomiczne rozwiązania w produkcji cukierniczej.

Wskazówka: Do stabilizowania past pralinowych idealnie sprawdza się tłuszcz kakaowy lub czekolada. W połączeniu z prażynkami tworzą chrupiące nadzienia.

PISTACJA – BLANSZOWANA PRAŻONA NIESOLONA

Uprawiane w rejonie Bliskiego Wschodu, starannie wyselekcjonowane orzechy pistacji wyróżniają się naturalnym jasnozielonym kolorem. Tradycyjne metody upraw i zbiorów oraz optymalny klimat dla ich wzrostu gwarantują najwyższej jakości orzechy. Próżniowe pakowanie zapewnia pistacjom bezpieczeństwo mikrobiologiczne i pozwala zachować ich świeży smak.

Wskazówka: Pistacje są niezwykle efektowne w dekoracji tortów i deserów, nadając im ekskluzywny charakter.

KROKANTY

Prawdziwie orzechowe krokanty, zawierające w składzie aż 50% orzechów. Są to pokruszone, prażone orzechy otoczone  karmelem, co nadaje im niezwykłą chrupkość. Próżniowe pakowanie zapewnia krokantom bezpieczeństwo mikrobiologiczne i pozwala zachować świeży smak orzechów.

Wskazówka: Krokanty rekomendowane są jako dodatek do nadzień, ganaszy, lodów, musów, kremów. Stosowane są również do dekoracji pralin, tabliczek czekolady, tortów, ciast, ciasteczek, lodów i deserów. Mogą być zapiekane w ciastach i biszkoptach – zarówno w masach, jak i na ich powierzchni.

czytaj dalej

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

 

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Potwierdzam, że chcę otrzymywać newsletter drogą e-mail od Barbara Luijckx sp. z o. o. z siedzibą w Inowrocławiu (dalej: Spółka). Rozumiem, że wiadomości będą wysyłane w celu przesyłania informacji handlowych o produktach, usługach, nowościach i ofertach Spółki, a także treści o charakterze edukacyjnym. Więcej informacji o zasadach przetwarzania danych osobowych przez Spółkę znajduje się w Polityce prywatności.

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

I confirm that I would like to receive an e-mail newsletter from Barbara Luijckx sp. z o. o. based in Inowrocław (hereinafter: the Company). I understand that the messages will be sent to provide commercial information about the Company\\\'s products, services, news and offers, as well as educational content. For more information about the Company\\\'s personal data processing terms, please read the Privacy Policy.