Zakres szkolenia
Podczas szkolenia dowiesz się jak przygotować: • desery w czekoladowych korpusach, • mini tarty, • mini ptysie, eklery z kremami czekoladowymi i owocami, • wykorzystanie koszyczków Art Grillage w deserach, • desery w szkle i porcelanie, • desery na talerzu wykorzystujące tekstury kuchni molekularnej, • Petit Fours – biżuteria na słodko.
Dla kogo?
To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, w szczególności do szefów kuchni, pracowników i właścicieli restauracji, kawiarni, hoteli i firm cateringowych. Do tych, którzy chcą udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy chcą poznać wiele ciekawych pomysłów i receptur na efektywne i efektowne słodkie kreacje w swoim menu.
Przykładowe kreacje
Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą
- Dyplom ukończenia szkolenia
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch
- Całodzienny Parking
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne
O prowadzących
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Michał Świerad
Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.
Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska