Zakres szkolenia
Podczas szkolenia nauczysz się: • wykorzystywać substancje żelujące, zagęszczające i emulgujące w deserach wegańskich, • przygotowywać musy czekoladowe bez użycia śmietany, • sporządzać wegańskie polewy do ciast, • przyrządzać makaroniki wegańskie, • wykorzystywać alternatywne produkty zastępujące jajka. Podczas szkolenia poznasz: • receptur na ciasta i biszkopty bez jajek, bez użycia mąk zawierających gluten i bez nabiału, • substytuty masła możesz stosować w kuchni wegańskiej, • produkty zastępujące jajka.
Dla kogo?
To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa wegańskiego i bezglutenowego - obecnie bardzo popularnego. Do poszukujących nowatorskich rozwiązań i inspiracji. Do chcących udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów wegańskich i bezglutenowych oraz sztuki łączenia smaków i tekstur. To spotkanie pełne inspirujących pomysłów i wskazówek na temat deserów niezawierających składników pochodzenia zwierzęcego oraz glutenu.
Przykładowe kreacje
Poniżej prezentujemy Państwu wyselekcjonowane pozycje wśród naszych kreacji. Zainspiruj się i zrób je z wykorzystaniem naszych produktów.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą
- Dyplom ukończenia szkolenia
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch
- Całodzienny Parking
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne
O prowadzącym
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska