Skrzynki z Duchami

Skrzynki z Duchami

Skrzynki z Duchami złożone zostały z czekoladowych Kwadratów Grillage. W ich wnętrzach kryje się aksamitny krem z rokitnikiem, który idealnie komponuje się z warstwą miękkiego biszkoptu – również z rokitnikiem. Całość udekorowana czekoladowymi Duchami oraz Mumią. To idealny deser na Halloween

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

Duchy Barbara Decor
Duchy
Kod 33766
Mumie
Mumie
Kod 33767
Kratka Grillage _ Grillage square
Kwadrat Grillage
Kod 331052
SANETT
SANETT
Kod 0320
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

Biszkopt z rokitnikiem
Składniki:
4sztJaja
270gCukier
10gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
200gOlej
200gMleko
340gMąka pszenna
10gProszek do pieczenia
Barwnik pomarańczowy
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej, mleko i pastę z rokitnika. Następnie dodać barwnik, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę biszkoptu na blaszce wyłożonej pergaminem i piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

Krem z rokitnikiem
Składniki:
500gŚmietana 35% (1)
500gMascarpone
30gSanett Dreidoppel (kod 0320)
30gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
120gCukier
800gŚmietana 35% (2)
Przygotowanie:

Śmietanę (1) zagotować z cukrem, rozpuścić w niej Sanett, a następnie dodać mascarpone oraz pastę z rokitnika i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną (2) i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed użyciem krem ubić mikserem na średnich obrotach.

Marmolada ananasowa z rokitnikiem i kardamonem
Składniki:
100gRokitnik mrożony
200gAnanas
100gCukier
1gCytryna (skórka i sok)
8gPektyna NH
2gKardamon
Przygotowanie:

Rokitnik zagotować, zmiksować i przecedzić. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pektynę wymieszaną z cukrem. Gotować przez 5 minut. Dodać sok i skórkę z cytryny, a na końcu kardamon. Schłodzić w lodówce przez 12 godzin. Uformować „skrzynki” z czekoladowych dekoracji Barbara Decor Kwadrat Grillage (kod 331052).

Dekoracja

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
- Duchy (kod 33766) - Mumie (kod 33767)

schemat

Schemat Skrzynki z duchami

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Lodowa Mumia_Ice Mummy
Lodowa Mumia
Zdjęcie
Ptysie na Halloween
Ptysie na Halloween
Film Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie