
Skrzynki z Duchami
Skrzynki z Duchami złożone zostały z czekoladowych Kwadratów Grillage. W ich wnętrzach kryje się aksamitny krem z rokitnikiem, który idealnie komponuje się z warstwą miękkiego biszkoptu – również z rokitnikiem. Całość udekorowana czekoladowymi Duchami oraz Mumią. To idealny deser na Halloween
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA

Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej, mleko i pastę z rokitnika. Następnie dodać barwnik, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę biszkoptu na blaszce wyłożonej pergaminem i piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Śmietanę (1) zagotować z cukrem, rozpuścić w niej Sanett, a następnie dodać mascarpone oraz pastę z rokitnika i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną (2) i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed użyciem krem ubić mikserem na średnich obrotach.
Rokitnik zagotować, zmiksować i przecedzić. Dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pektynę wymieszaną z cukrem. Gotować przez 5 minut. Dodać sok i skórkę z cytryny, a na końcu kardamon. Schłodzić w lodówce przez 12 godzin. Uformować „skrzynki” z czekoladowych dekoracji Barbara Decor Kwadrat Grillage (kod 331052).
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
- Duchy (kod 33766)
- Mumie (kod 33767)
schemat

Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Torty, tarty i monoporcje


