Masy cukiernicze i polewy
POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Lśniąca, miękka polewa na bazie kakao, wyprodukowana z myślą o potrzebach profesjonalistów, nadająca wyrobom cukierniczym efekt lustrzanego połysku. Dzięki bogatej zawartości kakao i specjalnie opracowanej recepturze, charakteryzuje się bardzo ciemnym kolorem, wysokim połyskiem i intensywnym kakaowym smakiem.
Polewa nabłyszczająca jest odporna na mrożenie – po oblaniu zamrożonych wyrobów można je ponownie przechowywać w zamrażarce, bez ryzyka utraty koloru i połysku po rozmrożeniu. Nie spływa i nie wysycha. Idealnie nadaje się do oblewania ciast, tortów i deserów, tworząc miękką, łatwą do krojenia powłokę o odpowiedniej grubości.
Wskazówka: Polewa wymaga dodania wody (20%). Należy oblewać zamrożone wyroby, polewą podgrzaną do temp. 35˚C.
MASA CUKROWA
Gotowa do użycia masa cukrowa. Dzięki specjalnie opracowanej recepturze charakteryzuje się śnieżnobiałym kolorem, właściwą konsystencją i przyjemnym zapachem. Jest elastyczna, idealna do wałkowania, barwienia, pokrywania tortów oraz ręcznego formowania dekoracji i figurek. Odznacza się długim czasem schnięcia – nie wysycha podczas pracy. Masa cukrowa nie zawiera sztucznych dodatków i barwników.
czytaj dalej