Produkty orzechowe
PASTY ORZECHOWE
Naturalne pasty zawierające w składzie 100% orzechów. Do ich produkcji wybierane są najlepsze, dojrzałe orzechy uprawiane w sadach, gdzie panują optymalne warunki klimatyczne – na terenie krajów basenu Morza Śródziemnego i Półwyspu Arabskiego. Odpowiedni proces uprawy, zbiorów, przechowywania i przetwarzania pozwalają zachować w orzechach ich naturalne olejki eteryczne. Wysoki stopień selekcji, a przede wszystkim właściwy sposób uprażenia orzechów, pozwalają tworzyć pasty o doskonałej, gładkiej konsystencji, intensywnym kolorze i aromacie oraz zrównoważonym smaku.
Wskazówka: Pasty orzechowe są doskonałym dodatkiem do czekolady, kremów, lodów, ganaszy, nadzień i sosów.
PASTY PRALINOWE
Naturalne pasty pralinowe, jedwabiście gładkie i gotowe do użycia. Wytwarzane metodą rzemieślniczą według tradycyjnych receptur. Wykonane z wyselekcjonowanych orzechów, niosą ze sobą równowagę pomiędzy bogatym i intensywnym, a zarazem subtelnym smakiem. Pasty pralinowe dają nieograniczone możliwości tworzenia orzechowych kompozycji smakowych w nadzieniach do pralin, ganaszach, kremach, musach, lodach i deserach. Wysoka zawartość orzechów (60%) oraz różne wielkości opakowań pozwalają osiągnąć skuteczne, ekonomiczne rozwiązania w produkcji cukierniczej.
Wskazówka: Do stabilizowania past pralinowych idealnie sprawdza się tłuszcz kakaowy lub czekolada. W połączeniu z prażynkami tworzą chrupiące nadzienia.
PISTACJA – BLANSZOWANA PRAŻONA NIESOLONA
Uprawiane w rejonie Bliskiego Wschodu, starannie wyselekcjonowane orzechy pistacji wyróżniają się naturalnym jasnozielonym kolorem. Tradycyjne metody upraw i zbiorów oraz optymalny klimat dla ich wzrostu gwarantują najwyższej jakości orzechy. Próżniowe pakowanie zapewnia pistacjom bezpieczeństwo mikrobiologiczne i pozwala zachować ich świeży smak.
Wskazówka: Pistacje są niezwykle efektowne w dekoracji tortów i deserów, nadając im ekskluzywny charakter.
KROKANTY
Prawdziwie orzechowe krokanty, zawierające w składzie aż 50% orzechów. Są to pokruszone, prażone orzechy otoczone karmelem, co nadaje im niezwykłą chrupkość. Próżniowe pakowanie zapewnia krokantom bezpieczeństwo mikrobiologiczne i pozwala zachować świeży smak orzechów.
Wskazówka: Krokanty rekomendowane są jako dodatek do nadzień, ganaszy, lodów, musów, kremów. Stosowane są również do dekoracji pralin, tabliczek czekolady, tortów, ciast, ciasteczek, lodów i deserów. Mogą być zapiekane w ciastach i biszkoptach – zarówno w masach, jak i na ich powierzchni.
czytaj dalej