Witaj na blogu firmy Barbara Luijckx!

Zapraszamy Cię do świata pełnego czekoladowej inspiracji, piękna i cukierniczych możliwości. Ten blog to przestrzeń, w której odkryjesz wiele fascynujących receptur z różnych zakątków świata, poznasz najnowsze techniki cukiernicze oraz (przede wszytskim) dowiesz się więcej o ofercie i życiu firmy Barbara Luijckx.

Zające wielkanocne na plaży

2024-03-18

Wielkanoc 2024 – desery, które zachwycają!

Wielkanocne desery – tradycyjne czy nowoczesne? Czy w tym roku postawić na klasyczne przepisy, które już od lat królują na wielkanocnych stołach, czy może zaskoczyć klientów czymś zupełnie nowym? Oto pytanie, które wielu z Was zadaje sobie przygotowując się do świąt. Tradycyjne mazurki, babki i serniki zawsze cieszą się uznaniem, ale czasem warto sięgnąć po […]

#Receptura#Wielkanoc#Zdjęcie
Czytaj dalej open book
Tajemnice Doskonałego Ganache Czekoladowego

2024-02-09

Tajemnice Doskonałego Ganache’u Czekoladowego

W świecie cukiernictwa, słowo “ganache” brzmi jak magia, a smak tego kremowego eliksiru potrafi oczarować najbardziej wybredne podniebienia. Dzisiaj przyjrzymy się, co to znaczy ganache, jak uzyskać jego idealną konsystencję i jakie cuda można stworzyć, korzystając z tej wyjątkowej receptury. Co to znaczy ganache? Ganache to połączenie dwóch podstawowych składników: czekolady i śmietany kremówki – […]

#Receptura#Zdjęcie
Czytaj dalej open book

2023-12-21

Słodkie Tradycje Bożonarodzeniowe: Dwie Wyjątkowe Receptury na Nadchodzące święta

Boże Narodzenie to magiczny czas, kiedy domy napełniają się ciepłem, a serca biją rytmem tradycji. Jednym z najpiękniejszych elementów tego okresu jest przygotowywanie pysznych deserów, które nie tylko smakują wybornie, ale także przenoszą nas w atmosferę Świąt. 1. Świąteczny Torcik z Monoporcjami “Wiszące Bombki” Pierwszym przepisem którym chcemy się z Wami podzielić jest świąteczny torcik […]

Czytaj dalej open book

2023-10-14

Słodkie Czarowanie: Cukiernictwo na jesienną słotę i na Halloween.

Jesień jest już w pełni, a to oznacza, że nadszedł czas na pyszne i klimatyczne wypieki oraz słodkości dostosowane do tej magicznej i kolorowej pory roku. Zabierzemy Was w podróż przez jesienny świat cukiernictwa, skupiając się na jednym z najbardziej oczekiwanych… Halloween! Przygotujcie się na inspiracje i przepisy na słodkości, które rozgrzeją Waszą jesień, podczas […]

#Receptura#Szkolenia
Czytaj dalej open book

2023-07-27

Szkolimy się, aby Was szkolić. Garść letnich, słodkich inspiracji i wyjątkowa letnia receptura.

Mamy upragnione wakacje, lato, słońce i trochę odpoczynku, więc chcemy się z Wami podzielić tym, co u nas słychać. W naszej Akademii Umiejętności Inspiracja ostatnie pół roku było bardzo pracowite. Odbyło się mnóstwo szkoleń cukierniczych, wykreowaliśmy szereg nowych dekoracji czekoladowych, stworzyliśmy ogrom receptur, zdjęć i inspiracji. W czerwcu nasi technolodzy Ana Forencia Davila i Michał […]

#Receptura
Czytaj dalej open book