Witaj na blogu firmy Barbara Luijckx!

Zapraszamy Cię do świata pełnego czekoladowej inspiracji, piękna i cukierniczych możliwości. Ten blog to przestrzeń, w której odkryjesz wiele fascynujących receptur z różnych zakątków świata, poznasz najnowsze techniki cukiernicze oraz (przede wszytskim) dowiesz się więcej o ofercie i życiu firmy Barbara Luijckx.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami

2025-04-25

Tort Wiosenny – sprawdź nasze propozycje!

Wiosna to pora roku, która pobudza zmysły i inspiruje do cukierniczych i kulinarnych eksperymentów. Po sezonie zimowym, pełnym intensywnych smaków i stonowanych barw, nadchodzi czas lekkości, świeżości i feerii kolorów. To również doskonały moment, aby wprowadzić do oferty nowe, efektowne desery. W firmie Barbara Luijckx przygotowaliśmy wiosenne propozycje tortów oraz wyjątkowe dekoracje z czekolady, które podbiją serca Waszych klientów. Czym wyróżnia się wiosenny tort? Tort wiosenny to przede wszystkim […]

#Receptura#tort#wiosna
Czytaj dalej open book
Tort Wielkanocny

2025-03-13

Tradycyjne ciasta wielkanocne z różnych krajów – jak przygotować słodkie danie wielkanocne?

Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań, radosnej atmosfery i… pysznych wypieków! Trudno wyobrazić sobie święta bez aromatycznych bab, mazurków czy czekoladowych jajek. A co powiecie na małą podróż kulinarną po świecie? Sprawdźcie, jakie słodkie dania wielkanocne królują w różnych krajach i jak możecie je przygotować w Waszych cukierniach lub w domu. Oczywiście, nie zabraknie też pomysłów na piękne dekoracje czekoladowe, które dodadzą świątecznego klimatu Waszym wypiekom! Słodkie dania wielkanocne – […]

#Receptura#Wielkanoc
Czytaj dalej open book
Talerz pełen miłości — deser na talerzu na Walentynki

2025-01-20

Desery walentynkowe, które skradną serce

Walentynki to wyjątkowa okazja, aby celebrować miłość w sposób, który rozgrzeje serca – i podniebienia. To czas, gdy drobne gesty mają szczególne znaczenie, a słodkie smaki stają się doskonałym sposobem na wyrażenie uczuć. Niezależnie od tego, czy chcecie stworzyć romantyczne desery w menu Waszych restauracji, uatrakcyjnić ofertę w kawiarniach czy cukierniach, czy też planujecie romantyczną kolację, by zaskoczyć ukochaną osobę czymś wyjątkowym – walentynkowy deser poruszy wszystkie serca. Przygotowaliśmy kilka […]

#Receptura#walentynki#Zdjęcie
Czytaj dalej open book
Kiss me

2025-01-18

Słodkie Walentynki – przepisy na desery i ciasta walentynkowe od Barbara Luijckx!

„Przez żołądek do serca” – ta maksyma zdaje się nie starzeć. Zwłaszcza w obliczu dnia zakochanych. Dlatego przychodzimy wam z pomocą i przygotowaliśmy dla Was kilka przepisów na walentynkowe ciasta i desery, które z pewnością wyrażą więcej niż tysiąc słów. Walentynkowe słodkości – jak przygotować się na święto zakochanych? Święto zakochanych to niewątpliwie okazja do słodkiego ucztowania. Pierwszym co przychodzi na myśl jest oczywiście czekolada! Czekolada na walentynki to znakomity pomysł. […]

#Receptura#walentynki
Czytaj dalej open book

2024-12-07

Jak zrobić praliny czekoladowe, które zachwycą klientów?

Praliny czekoladowe to symbol wyrafinowanego smaku i luksusu. Są uwielbiane zarówno jako prezent, jak i wykwintny deser. W tym artykule podpowiemy, jak zrobić praliny czekoladowe, które przyciągną uwagę klientów i zaspokoją ich najbardziej wymagające podniebienia. Czym są praliny? Praliny to małe, eleganckie czekoladki, często z wykwintnym nadzieniem, które wyróżniają się piękną formą i delikatnym smakiem. Ich historia sięga XVII wieku, kiedy to w Belgii i Francji zaczęto tworzyć […]

#Barima#Receptura#Temperowanie czekolady#Zdjęcie
Czytaj dalej open book