Chrupiące dodatki
PRAŻYNKI
Prażynki zostały zaprojektowane dla uzyskania chrupiącej tekstury w wyrobach cukierniczych. Powstały z pokruszonych „crepe dentelle”, stworzonych wg oryginalnej francuskiej receptury. Prażynki świetnie łączą się z czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami pralinowymi.
Dzięki swojej złotobrązowej barwie i smakowi delikatnego karmelu i wanilii, mogą być stosowane jako chrupiąca dekoracja!
Wskazówka: Prażynki zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Świetne jako dodatek do nadzień pralin, trufli czy tortów.
CHRUPIĄCE KULKI
Chrupiące wnętrze na bazie mąki ryżowej otoczone prawdziwą, wysokogatunkową czekoladą. Dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z kakaowym akcentem. Czekoladowa otoczka chroni chrupiące wnętrze przed rozmiękaniem.
Wskazówka: Chrupiące kulki doskonale sprawdzają się w dekorowaniu, jako posypka do ciast, tortów, lodów i deserów.
czytaj dalej