Kurs

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila

Michał Świerad

Pobierz PDF
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM

star Zakres szkolenia

Na szkoleniu dowiesz się jak przygotować:

✓ desery łączące smaki i tekstury,
✓ desery w czekoladowych korpusach,
✓ mini tarty,
✓ mini ptysie, eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
✓ koszyczki Art Grillage w deserach dla gastronomii,
✓ desery w szkle i porcelanie,
✓ desery na talerzu wykorzystujące tekstury kuchni molekularnej,
✓ Petit Fours – biżuteria na słodko,
✓ piękną dekorację z wykorzystaniem dekoracji czekoladowych.

people Dla kogo?

To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, w szczególności do szefów kuchni, pracowników i właścicieli restauracji, kawiarni, hoteli i firm cateringowych. Do tych, którzy chcą udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy chcą poznać wiele ciekawych pomysłów i receptur na efektywne i efektowne słodkie kreacje w swoim menu.

chef's hat Przykładowe kreacje

Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.

Zapewniamy

    • W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
    • Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia.
    • Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik”  podczas trwania szkolenia.
    • Dyplom ukończenia szkolenia.
    • Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą.
    • Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch.
    • Całodzienny Parking.
    • Poszkoleniowe wsparcie technologiczne.