Zakres szkolenia
Na szkoleniu dowiesz się jak przygotować:
✓ desery łączące smaki i tekstury,
✓ desery w czekoladowych korpusach,
✓ mini tarty,
✓ mini ptysie, eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
✓ koszyczki Art Grillage w deserach dla gastronomii,
✓ desery w szkle i porcelanie,
✓ desery na talerzu wykorzystujące tekstury kuchni molekularnej,
✓ Petit Fours – biżuteria na słodko,
✓ piękną dekorację z wykorzystaniem dekoracji czekoladowych.
Dla kogo?
To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, w szczególności do szefów kuchni, pracowników i właścicieli restauracji, kawiarni, hoteli i firm cateringowych. Do tych, którzy chcą udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy chcą poznać wiele ciekawych pomysłów i receptur na efektywne i efektowne słodkie kreacje w swoim menu.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia.
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia.
- Dyplom ukończenia szkolenia.
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą.
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch.
- Całodzienny Parking.
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
Napisz do nas
Wypełnij formularz, a odezwiemy się najszybciej
jak to możliwe.