Zakres szkolenia
Na szkoleniu nauczysz się:
- receptur na ciasta i biszkopty bez jajek, bez użycia mąk zawierających gluten i bez nabiału,
- wykorzystywać substancje żelujące, zagęszczające i emulgujące w deserach wege,
- alternatywnych produktów zastępujących jajka,
- przygotowywać musy czekoladowe bez użycia śmietany,
- tworzyć ganasze i kremy Vegan friendly,
- sporządzać wegańskie polewy do ciast,
- przyrządzać makaroniki wegańskie,
- jakie substytuty masła możesz stosować w kuchni wegańskiej,
- sztuki dekoracji deserów wegańskich i bezglutenowych.
Dla kogo?
To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa wegańskiego i bezglutenowego- obecnie bardzo popularnego. Do poszukujących nowatorskich rozwiązań i inspiracji. Do chcących udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów wegańskich i bezglutenowych i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy chcą poznać wiele ciekawych pomysłów na desery niezawierające produktów pochodzenia zwierzęcego oraz glutenu oraz znaleźć sposób na ich dekorację.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia.
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia.
- Dyplom ukończenia szkolenia.
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą.
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch.
- Całodzienny Parking.
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
Napisz do nas
Wypełnij formularz, a odezwiemy się najszybciej
jak to możliwe.