Akademia Umiejętności Inspiracja Inspirujemy, kreujemy, szkolimy!
ANA FLORENCIA DAVILA, MICHAŁ ŚWIERAD

Akademia Inspiracja

Odkryjcie nowoczesną  i ekscytującą przestrzeń szkoleniową Akademii Umiejętności Inspiracja. Jej każdy metr kwadratowy został zaprojektowany z myślą o Waszych potrzebach i oczekiwaniach. Ergonomiczna aranżacja przestrzeni zapewnia niezwykły komfort pracy dla każdego uczestnika kursu. To tutaj eksperci branży podpowiadają  jak opracować receptury, które łącząc nowatorskie smaki oraz wyszukany design, zachwycają Waszych klientów.

Przez cały rok w Akademii dzielimy się pomysłami, odpowiadamy na pytania, aby  wspierać Was w codziennej pracy. Akademia to dla nas szczególne miejsce – pełne pasji i miłości do czekolady.  Wierzymy, że współpraca z Pastry Chefs i Technologami firmy Barbara Luijckx, dostarcza Wam wielu inspiracji oraz satysfakcji ze zdobywania nowych umiejętności.

NASZE KURSY

Akademia Umiejętności Inspiracja zaprasza wszystkich pasjonatów cukiernictwa , którzy chcą rozwijać swoje umiejętności, odkryć tajniki czekolady i nowoczesnego cukiernictwa, poznać aktualne trendy. Nasze kursy to zajęcia praktyczne obejmujące techniki pracy oraz receptury, które wspierają Was w codziennej pracy. Zajęcia odbywają się w maksymalnie 12 - osobowych grupach i podzielone są na 6 kategorii:

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx

Poznaj naszych pastry chefów

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

Zobacz profil
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx

Poznaj naszych pastry chefów

Michał Świerad

Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.

Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.

Zobacz profil
Renata Martyna

Poznaj naszych pastry chefów

Renata Martyna

Mistrzyni Świata w dekorowaniu tortów (Mediolan 2023). Cukiernik z 21-letnim doświadczeniem. Od 7 lat dekorator tortów w stylu angielskim. Znana z kontrowersyjnych, szczerych i bezpośrednich prac, zwyciężających w konkursach w Polsce i za granicą. Jej specjalizacją są postacie 3d dużych rozmiarów z czekolady plastycznej, mas cukrowych popiersia, budynki, makiety i torty 3d.

Zobacz profil
angelika chwyc

Poznaj naszych pastry chefów

Angelika Chwyć

Mistrzyni Świata w dekorowaniu tortów (Mediolan 2023). Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych, symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.

Zobacz profil

Poznaj przestrzeń Akademii

Każdy metr kwadratowy Akademii Umiejętności Inspiracja został zaprojektowany z myślą o Waszych potrzebach i oczekiwaniach. Ergonomiczna aranżacja przestrzeni i jej nowoczesne wyposażenie zapewniają wygodę i komfort pracy. Akademia jest podzielona na część warsztatową oraz miejsce dedykowane twórczym rozmowom i pysznym degustacjom. Zajęcia odbywają się w maksymalnie 12 osobowych grupach.

Nowoczesne wyposażenie Akademii
Część degustacyjna i twórcza
Przestrzeń warsztatowa Akademii
Nowoczesne, ergonomiczne wyposażenie
Swoboda trenowania technik cukierniczych
Zapewniamy sprzęt i surowce
Twórcza atmosfera kursów
Nowoczesne trendy cukiernictwa
Ana z kursantkami

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Doskonalenie pracy z czekoladą

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Praliny wybijane i krojone

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Przyjazna atmosfera szkoleń

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Monoporcje do gastronomii

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Fartuch Akademii Inspiracji

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Tworzenie deserów bufetowych

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Kursantki podczas szkolenia

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Dekoracja Tagliatelle marble

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Maks. 12 osobowe grupy

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Różnorodność deserów

Fotorelacja z ostatnich szkoleń

Zobaczcie jak wyglądają nasze szkolenia w praktyce. W Akademii panuje twórcza i przyjazna atmosfera. Każdy uczestnik kursu jest dla nas ważny i chcemy, aby czuł się zaopiekowany.

Opinie naszych uczestników

Wracam tu z przyjemnością

Jestem bardzo zadowolona ze sposobu prowadzenia szkoleń w Akademii Umiejętności Inspiracja, dlatego z ogromną przyjemnością i ze słodkiego powodu wracam tu kolejny raz.

Sandra Frąckowiak

Sandra Frąckowiak

Właściciel Pierkani-Cukierni Frąckowiak

Profesjonalizm i otwartość

W szkoleniach w AUI najbardziej doceniam profesjonalizm i otwartość. Ana posiada prawdziwy talent pedagogiczny i ogromną technologiczną wiedzę. Świetnie wyposażona Akademia i życzliwa atmosfera powoduje, że bardzo chętnie wracam. Dzięki opiekunom grupy kwitnie też networking.

Marta Piotrowska

Marta Piotrowska

właścicielka Kawiarni Cacao Republika i Restauracji Republika Słoneczna

Jestem we właściwym miejscu

Wchodząc na salę szkoleniową Akademii Umiejętności Inspiracja poczułam, że jestem we właściwym miejscu. Dbałość o szczegóły i pełen profesjonalizm czuć na każdym kroku.

Aleksandra Pierzchalska-Grzelak

Aleksandra Pierzchalska-Grzelak

właścicielka i Pastry Chef w Czarna Caffka

Opinie pochodzą od klientów/uczestników, którzy faktycznie korzystali ze szkoleń organizowanych przez Barbara Luijckx sp. z o. o. i przekazali nam swoją opinię po szkoleniu w formie papierowej lub mailem, na naszą prośbę.

Czego uczymy?

Przedstawiamy Wam galerię kreacji cukierniczych, które stworzyliśmy razem z Wami, podczas szkoleń w Akademii Umiejętności Inspiracja.