Zakres szkolenia
- temperowanie czekolady na różne sposoby,
- techniki produkcji pralin (krojone, wybijane),
- rodzaje nadzień,
- przygotowywanie ganaszy i nadzień do pralin,
- najnowsze trendy w smakach i kształtach,
- zastosowanie korpusów truflowych do produkcji trufli czekoladowych,
- przygotowywanie tabliczek czekoladowych z różnymi dodatkami,
- wykonanie prostej rzeźby czekoladowej,
- przygotowanie barwników do malowania pralin,
- techniki malowania i dekorowania pralin wybijanych i krojonych.
Dla kogo?
Dla wszystkich chcących zdobyć lub poszerzyć wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne w dziedzinie produkcji pralin. Dla poszukujących inspiracji w kreowaniu nowych smaków i konsystencji nadzień oraz zainteresowanych różnorodnymi technikami wytwarzania pralin.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia.
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia.
- Dyplom ukończenia szkolenia.
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą.
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch.
- Całodzienny Parking.
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
Napisz do nas
Wypełnij formularz, a odezwiemy się najszybciej
jak to możliwe.