Zakres szkolenia
- desery bufetowe w czekoladowych korpusach,
- mini tarty i desery w korpusach z ciasta,
- mini ptysie i eklery z kremami czekoladowymi i owocami,
- wykorzystanie koszyczków Art. Grillage w deserach bufetowych,
- desery w szkle i porcelanie,
- cake-pops z wykorzystaniem korpusów truflowych,
- ciasto krojone jako deser na bufet,
- mono-porcje i torty.
Dla kogo?
To szkolenie kierujemy do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa poszukujących nowatorskich rozwiązań i inspiracji, aby w prosty i efektowny sposób podać desery dla dużej liczby osób. Do tych chcących udoskonalić swój warsztat pracy w zakresie różnorodnych technik produkcji deserów bankietowych i sztuki łączenia smaków i tekstur. Do tych, którzy szukają innowacyjnych receptur i sposobów przygotowania bufetu na każdą okazję - wesele, komunię, bankiet i inne.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.
Zapewniamy
- W pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
- Wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia.
- Wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia.
- Dyplom ukończenia szkolenia.
- Fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą.
- Twórczą atmosferę, napoje oraz lunch.
- Całodzienny Parking.
- Poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
Napisz do nas
Wypełnij formularz, a odezwiemy się najszybciej
jak to możliwe.