Kurs

Krojone ciasta wg Jimmiego Mornet

Jimmy Mornet

Ana Florencia Davila

Michał Świerad

Poziom zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 09/09/2025 - 10/09/2025

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 2750 - 3000 PLN**Cena zależy od warunku opcji noclegowej info Cena zależy od warunku opcji noclegowej

Liczba miejsc: 12

Zapisz się na ten kurs
EXOTIC ENTREMET
STRAWBERRY ALMOND ENTREMET
VANILLA CARAMEL SPECULOOS ENTREMET
PIEMONT ENTREMET
MILLE FEUILLE
MILK CHOCOLATE & LIME ENTREMET
star

Zakres szkolenia

Po sukcesie pierwszej edycji szkolenia z Jimmym Mornetem – światowej sławy cukiernikiem – wracamy z kolejną odsłoną na Waszą prośbę. Tym razem Jimmy zaprezentuje nowoczesne receptury oraz pomysły na ciasta krojone. Dołącz do tego ekskluzywnego wydarzenia !



Czego nauczysz się podczas szkolenia?

  • wykonywania ciast do krojenia na podstawie opracowanych receptur, z aranżacją w różnorodnych formach i kształtach,
  • pracy z oryginalnymi francuskimi technikami cukierniczymi,
  • pracy z oryginalnymi francuskimi technikami cukierniczymi,
  • innowacyjnych połączeń smaków i tekstur,
  • artystycznego wykańczania deserów kremami,
  • dekorowania ciast używając czekoladowych dekoracji Barbara Decor oraz owoców,
  • wykorzystywania różnorodnych sposobów aranżacji i ekspozycji deserów.


Ciasta, które przygotujesz podczas szkolenia:

  • Mille feuille,
  • Entremet z Piemontu,
  • Waniliowo-karmelowy entremet z ciasteczkami Speculoos,
  • Egzotyczny entremet,
  • Entremet z mleczną czekoladą i limonką,
  • Entremet truskawkowo-migdałowy,
  • Entremet z trawą cytrynową i malinami,
  • Entrement migdałowy z yozu.


Zobacz zdjęcia z poprzedniego szkolenia:

Szkolenie Jimmy Mornet 2
Szkolenie Jimmy Mornet 1
Szkolenie Jimmy Mornet 3
Szkolenie Jimmy Mornet 4
Szkolenie Jimmy Mornet 5
Szkolenie Jimmy Mornet 6
people

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, którzy poszukują nowoczesnych inspiracji na ciasta krojone w stylu francuskim. To idealna okazja, by udoskonalić techniki produkcji, łączenia smaków i tekstur, odkryć nowe interpretacje klasycznych receptur oraz rozwinąć kreatywność w dekoracji i prezentacji słodkich stołów.

info

Praktyczne informacje

Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • wsparcie 2 technologów oraz poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
    • tłumaczenie na żywo przez tłumacza-cukiernika
    • nocleg w renomowanym hotelu,
    • pełne wyżywienie (śniadanie (w hotelu), lunch, serwis kawowy i napoje, kolacja),
    • w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
    • wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
    • wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
    • rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
    • fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
    • dyplom ukończenia szkolenia,
    • całodzienny parking.
diamond

O prowadzących

Jimmy Mornet

Światowej sławy cukiernik, mistrz rzemiosła, autor niezwykłych receptur, który swoje szlify zdobywał u najlepszych. Pracował w cukierni La Maison Bellamger czy Pattiserie Leurent Le Daniel.

 

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

Michał Świerad

Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.

Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.

people

Opinie uczestników naszych szkoleń

Wracam tu z przyjemnością

Jestem bardzo zadowolona ze sposobu prowadzenia szkoleń w Akademii Umiejętności Inspiracja, dlatego z ogromną przyjemnością i ze słodkiego powodu wracam tu kolejny raz.

Sandra Frąckowiak

Sandra Frąckowiak

Właściciel Pierkani-Cukierni Frąckowiak

Profesjonalizm i otwartość

W szkoleniach w AUI najbardziej doceniam profesjonalizm i otwartość. Ana posiada prawdziwy talent pedagogiczny i ogromną technologiczną wiedzę. Świetnie wyposażona Akademia i życzliwa atmosfera powoduje, że bardzo chętnie wracam. Dzięki opiekunom grupy kwitnie też networking.

Marta Piotrowska

Marta Piotrowska

właścicielka Kawiarni Cacao Republika i Restauracji Republika Słoneczna

Jestem we właściwym miejscu

Wchodząc na salę szkoleniową Akademii Umiejętności Inspiracja poczułam, że jestem we właściwym miejscu. Dbałość o szczegóły i pełen profesjonalizm czuć na każdym kroku.

Aleksandra Pierzchalska-Grzelak

Aleksandra Pierzchalska-Grzelak

właścicielka i Pastry Chef w Czarna Caffka

Opinie pochodzą od klientów/uczestników, którzy faktycznie korzystali ze szkoleń organizowanych przez Barbara Luijckx sp. z o. o. i przekazali nam swoją opinię po szkoleniu w formie papierowej lub mailem, na naszą prośbę.
chef's hat

Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska