Krojone ciasta wg Jimmiego Mornet
Zakres szkolenia
Po sukcesie pierwszej edycji szkolenia z Jimmym Mornetem – światowej sławy cukiernikiem – wracamy z kolejną odsłoną na Waszą prośbę. Tym razem Jimmy zaprezentuje nowoczesne receptury oraz pomysły na ciasta krojone. Dołącz do tego ekskluzywnego wydarzenia !
Czego nauczysz się podczas szkolenia?
- wykonywania ciast do krojenia na podstawie opracowanych receptur, z aranżacją w różnorodnych formach i kształtach,
- pracy z oryginalnymi francuskimi technikami cukierniczymi,
- pracy z oryginalnymi francuskimi technikami cukierniczymi,
- innowacyjnych połączeń smaków i tekstur,
- artystycznego wykańczania deserów kremami,
- dekorowania ciast używając czekoladowych dekoracji Barbara Decor oraz owoców,
- wykorzystywania różnorodnych sposobów aranżacji i ekspozycji deserów.
Ciasta, które przygotujesz podczas szkolenia:
- Mille feuille,
- Entremet z Piemontu,
- Waniliowo-karmelowy entremet z ciasteczkami Speculoos,
- Egzotyczny entremet,
- Entremet z mleczną czekoladą i limonką,
- Entremet truskawkowo-migdałowy,
- Entremet z trawą cytrynową i malinami,
- Entrement migdałowy z yozu.
Zobacz zdjęcia z poprzedniego szkolenia:
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do profesjonalistów i pasjonatów cukiernictwa, którzy poszukują nowoczesnych inspiracji na ciasta krojone w stylu francuskim. To idealna okazja, by udoskonalić techniki produkcji, łączenia smaków i tekstur, odkryć nowe interpretacje klasycznych receptur oraz rozwinąć kreatywność w dekoracji i prezentacji słodkich stołów.
Praktyczne informacje
Podane ceny są cenami brutto (zawierają 23% podatku). W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- wsparcie 2 technologów oraz poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
- tłumaczenie na żywo przez tłumacza-cukiernika
- nocleg w renomowanym hotelu,
- pełne wyżywienie (śniadanie (w hotelu), lunch, serwis kawowy i napoje, kolacja),
- w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
- wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
- wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
- rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
- fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
- dyplom ukończenia szkolenia,
- całodzienny parking.
O prowadzących

Jimmy Mornet
Światowej sławy cukiernik, mistrz rzemiosła, autor niezwykłych receptur, który swoje szlify zdobywał u najlepszych. Pracował w cukierni La Maison Bellamger czy Pattiserie Leurent Le Daniel.

Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

Michał Świerad
Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.
Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.