

Chrupiące dodatki
PRAŻYNKI
Pokruszone, intensywnie chrupiące płatki o karmelowo-brązowej barwie oraz delikatnym karmelowym smaku. Powstały według oryginalnej francuskiej receptury, inspirowanej tradycyjnymi wafelkami crêpe dentelle. Dzięki temu nadają wyrobom cukierniczym wyjątkową teksturę, aromat i elegancki wygląd.
Prażynki są idealne, aby dodać chrupiący akcent czekoladzie, pralinom, gianduji, truflom, tortom, ciastkom czy deserom. Doskonale łączą się z temperowaną czekoladą, pastami orzechowymi i nadzieniami, zachowując swoją chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody.
Ze względu na subtelny karmelowy smak oraz nobliwą karmelowo-brązową barwę świetnie sprawdzają się także jako dekoracja gotowych deserów, lodów i wielu innych słodkości.
Wskazówka: Prażynki zachowują chrupkość w połączeniu ze składnikami niezawierającymi wody. Świetne jako dodatek do nadzień pralin, trufli czy tortów.
CHRUPIĄCE KULKI
Chrupiące wnętrze na bazie mąki ryżowej otoczone prawdziwą, wysokogatunkową czekoladą. Dodane do kremów, musów lub lodów, nadają im chrupiącą teksturę z kakaowym akcentem. Czekoladowa otoczka chroni chrupiące wnętrze przed rozmiękaniem.
Wskazówka: Chrupiące kulki doskonale sprawdzają się w dekorowaniu, jako posypka do ciast, tortów, lodów i deserów.
czytaj dalej