Bombki Bałwana

Bombki Bałwana

Zimowe monoporcje z dekoracjami Bałwan świetnie sprawdzają się w okresie zimowym jako dodatek do rozgrzewającej herbaty. Ciekawy kształt bombek, tematyczna dekoracja Bałwan, rozgrzewający smak czekolady mlecznej, imbiru oraz tropikalnych owoców wprawiają w dobry nastrój podczas mroźnych spacerów.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

BAŁWAN
BAŁWAN
Kod 33935
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE
Składniki:
500 gMąka pszenna
300 gMasło
120 gŻółtka
100 gCukier puder
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka i cukier puder i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji gładkiego ciasta. Rozwałkować na grubość ok 0,5cm i wyciąć kółka. Schłodzić w lodówce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 20 min.

KREM CZEKOLADOWY Z IMBIREM
Składniki:
220 gCzekolada Mleczna 35% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
220 gŚmietana 30%
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
700 gUbita śmietana
45 gPasta Imbirowa Dreidoppel (kod 455)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę, dodać Sanett, połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Do ganaszu dodać pastę imbirową. Ubitą śmietanę połączyć z ganaszem i delikatnie wymieszać.

ŻELKA MANGO - MARACUJA
Składniki:
400 gPurée mango
20 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
20 gPasta Brzoskwinia / Maracuja Dreidoppel (kod 00241)
Przygotowanie:

Puree mango zagotować, dodać pastę brzoskwinia / maracuja oraz Sanett, przelać do formy i zamrozić. Sylikonowe foremki napełnić do połowy musem, włożyć żelkę mango-maracuja i wlać pozostałą część musu. Zamrozić.

Zamrożone ciastko pokryć białym zamszem Barima Color (kod AP0379NE) i przełożyć na wcześniej przygotowanie spody z ciasta kruchego.

Dekoracja

Do udekorowania użyć przygotowanej zawieszki z cukru oraz czekoladowej dekoracji Barbara Decor: Bałwan zestaw (kod 33935)

schemat

Bombki Bałwana - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Świąteczny Bûche
Świąteczny Bûche
Zdjęcie Zdjęcie
Gorąca Czekolada
Gorąca Czekolada
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje