Gorąca Czekolada

Gorąca Czekolada

Gorąca czekolada o smaku orzechów włoskich idealna na mroźne dni. Rozgrzewająca, aksamitna i bogata w smaku świetnie sprawdza się w każdej restauracji w zimowe popołudnia i wieczory.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADA NA GORĄCO
Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
500 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
50 gPasta Orzech włoski Dreidoppel (kod 425)
Przygotowanie:

Mleko ze śmietaną zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować ok. 8 minut. Dodać pastę orzech włoski i odstawić do ostygnięcia. Podawać w temperaturze 55°C - 60°C.

WSKAZÓWKI

Dzięki niewielkiemu dodatkowi skoncentrowanych past Dreidoppel lub przypraw można tworzyć czekolady o różnych smakach.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM