Okienko Mikołaja

Okienko Mikołaja

Deser przyciąga wzrok swoją niepowtarzalną formą. Kruche ciastko w świątecznym czerwonym kolorze, wypełnione lekkim jak chmurka musem zachwyca finezyjnym kształtem. Głównym elementem deseru jest czekoladowy Mikołaj 3D oraz elegancka kulka Moon. Każdy detal starannie zaprojektowany, by wprowadzić magiczną atmosferę i przywołać uśmiech, nikt nie przejdzie obojętnie obok tego deseru.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Mikołaj 3D
Mikołaj 3D
Kod 33771
Moon - czekoladowe kulki
MOON
Kod 331035
Wiórki, posypka czekoladowa piernikowa
Posypka piernikowa
Kod 3394883
ZAMSZ W SPRAYU SZARY
ZAMSZ W SPRAYU BIAŁY
Kod FP044723
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

Mus z Marshmallow
Składniki:
500gBiałe Marshmallow
200gMleko
200gŚmietana 32%
245gJogurt naturalny
Przygotowanie:

Rozpuścić pianki Marshmallow w 50g mleka i 50g śmietany w mikrofalówce. Odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Dodać pozostałe mleko, śmietanę oraz jogurt i całość zmiksować. Wlać połowę musu do silikonowej formy. Do wnętrza wsypać posypkę piernikową Barbara Decor (kod 3394883), a następnie foremkę wypełnić resztą musu i zamrozić. Zamrożone musy pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod FP044723).

Kruchy spód
Składniki:
250gMąka pszenna
150gMasło
60gŻółtka
50gCukier puder
Barwnik czerwony
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka, cukier oraz barwnik i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć okrągłe kształty. Wypiekać pomiędzy dwoma perforowanymi matami silikonowymi, w temperaturze 180°C przez około 15 minut.

Dekoracja

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:

  • Mikołaj 3D ( kod 33771)
  • Kulka Moon (kod 331035

schemat

Schemat okienko mikołaja

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Świąteczny Las
Świąteczny Las
Film Receptura Zdjęcie
Domki z Piernika
Domki z Piernika
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie