Rose white

Rose white

Wyśmienity torcik na wyjątkowe okazje. Puszysty biszkopt waniliowy połączony z musem kokosowym na bazie białej czekolady, skontrastowany z żelką o smaku liczi i róży.

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

RÓŻA BIAŁA
RÓŻA BIAŁA
Kod 339359
RÓŻA BIAŁA MAXI
RÓŻA BIAŁA MAXI
Kod 339357
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT WANILIOWY
Składniki:
3Jajka
90 gCukier
90 gMąka
5 gPasta waniliowa Dreidoppel (kod 67310)
Przygotowanie:

Ubić jajka z cukrem i pastą waniliową. Powoli dodawać przesianą mąkę i mieszać szpatułką. Wlać do formy Ø16cm. Piec w temperaturze 180°C przez 35 minut. Biszkopt przekroić na trzy warstwy.

ŻELKA Z LICZI I ROŻY
Składniki:
10 gPasta różana Dreidoppel (kod 25320)
40 gCukier
4 gAgar
200 gPuree z liczi
200 gŚwieże liczi (kostki)
Przygotowanie:

Zagotować puree z cukrem i agarem. Dodać pastę różaną. Na końcu dodać pokrojone liczi. Wylać na biszkopt i zamrozić.

MUS KOKOSOWY
Składniki:
300 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gŚmietana
20 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
500 gUbita śmietana
40 gPasta kokosowa Dreidoppel (kod 199)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w zagotowanej śmietanie, wlać do roztopionej czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Dodać pastę kokosową. Na końcu połączyć z ubitą śmietaną. Wlać część musu do formy i włożyć zamrożone biszkopt z żelką. Powtórzyć tą czynność trzy razy. Zamrozić.

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Składniki:
150 gWoda
300 gCukier
300 gSyrop glukozowy
200 gŚmietana 30%
20 gŻelatyna
120 gWoda
300 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
Przygotowanie:

Namoczyć żelatynę w 120g wody. Z cukru, wody (150g) i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103°C. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30°C.

DEKORACJE

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor: Róża biała Ø40 (kod 339359) Róża biała Maxi Ø65 (kod 339357)

schemat

Rose white - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Biała Harmonia
Biała Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Geometryczna dama
Geometryczna dama
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe brûlée
Czekoladowe brûlée
Receptura Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Choco white
Choco white
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje