Torcik kocham cię Mamo

Torcik kocham cię Mamo

Specjalna monoporcja na Dzień Mamy. Pasujący do okazji kształt torcika, dedykowana dekoracja czekoladowa, odpowiednia wielkość deseru i jego wyjątkowy smak sprawiają przyjemność każdej Mamie. Kruchy spód i trzy aksamitne i głębokie w smaku musy czekoladowe z mlecznej, białej i deserowej czekolady.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

RÓŻA BIAŁA MAXI
RÓŻA BIAŁA MAXI
Kod 339357
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 72%
CZEKOLADA DESEROWA 72%
Kod CHN72XXA3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY
Składniki:
150 gŚmietana 30%
250 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
50 gCukier
50 gWoda
3Żółtka
200 gUbita Śmietana 30%
40 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.

MUS Z MLECZNEJ CZEKOLADY
Składniki:
300 gŚmietana 30%
500 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
100 gCukier
100 gWoda
6Żółtka
400 gUbita Śmietana 30%
80 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.

MUS Z DESEROWEJ CZEKOLADY
Składniki:
600 gŚmietana 30%
1000 gCzekolada mleczna 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
200 gCukier
200 gWoda
12Żółtka
800 gUbita Śmietana 30%
160 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.

Do sylikonowej formy Mini Torcik wlewamy pierwszą warstwę (najmniejszą) musu z białej czekolady. Odstawiamy na chwilę do zastygnięcia. Następnie wlewany w środkową warstwę mus z mlecznej czekolady i ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Na końcu w dolną warstwę (największą) wlewamy mus z czekolady deserowej i całość wstawiamy do zamrażarki.

Zamrożone musy wyciągamy z formy i oblewany wcześniej przygotowaną polewą nabłyszczającą Barima Artisanal zabarwioną na lekki różowy kolor.

Dekoracja

Do udekorowania użyj Czekoladowych Dekoracji Barbara Decor:

Plakietka Sto Lat (kod 33942)
Ołówek Degas (kod 334589).

schemat

Torcik kocham cię Mamo - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Mama
Mama
Receptura Zdjęcie
Flower power
Flower power
Receptura Zdjęcie
Koła i okręgi
Zdjęcie
Merkury
Merkury
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje