Blog Posts Archive
Tarta czekoladowa z czarną porzeczkąWyjątkowe połączenie intensywnej czekolady i czarnej porzeczki, które tworzy ciekawą kompozycję smaków. Na spodzie delikatne, kruche ciasto kakaowe, w środku soczysty coulis z czarnej porzeczki, który wnosi odświeżającą nutę i kontrastuje z bogatym, czekoladowym finansjerem. Całość uzupełnia aksamitne czekoladowe cremeux, a na wierzchu lekki mus z mlecznej czekolady Pâte à bombe, który dodaje lekkości i […]
Monoporcje Pistacjowe FloralElegancka i bardzo oryginalna Monoporcja Floral to wariacja na temat różnych tekstur o szlachetnym smaku pistacji. Deser otulony paskiem z czekolady deserowej i udekorowany Maczkami Czekoladowymi oraz Ażurkami® Floral zachwyci smakiem i wyglądem.
Tort PaleoElegancki czekoladowy tort Paleo to wyjątkowe połączenie browni, soczystych jabłek, rumu i czekolady. Oblany glasage czekoladowym i wykończony eleganckim paskiem z czekolady. Całości dopełniają czekoladowe dekoracje Paleo o unikatowym wzorze i nieregularnym kształcie tworząc efektowną kompozycję.
Japoński OgródWyjątkowo elegancki tort w japońskim stylu. Jego powierzchnia pokryta jest glacagem na bazie białej czekolady. Wnętrze kreacji to połączenie musu czekoladowego o smaku kokosa oraz żelki Yuzu. Całość zwieńczona jest czekoladowymi dekoracjami umieszczonymi na gałązce – Różowym Kwiatem Magnolii oraz Deserowymi Motylami.
Lato motyliLetnia, kolorowa kreacja z motylem z białej czekolady w roli głównej. Monoporcje w kształcie kuli oblane polewą na bazie białej czekolady, na których umieszczony jest „ogródek” z herbatnika, kremu oraz świeżych ziół.