American cookies

AMERICAN COOKIES

Perfekcyjnie chrupiące i zbalansowane w smaku, klasyczne American Cookies z wiśniowo – pistacjowym twistem.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO
Składniki:
200 gMasło
160 gCukier
160 gCukier brązowy
160 gJaja
310 gMąka T550
3 gProszek do pieczenia
5 gPasta Waniliowa Dreidoppel (kod 67310)
300 gChunksy czekolada deserowa Barima Artisanal (kod 772598)
Przygotowanie:

Wymieszać płaskim mieszadłem masło z cukrem oraz cukrem brązowym i pastą waniliową. Następnie dodawać stopniowo jaja do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać wszystkie sypkie składniki i ponownie wymieszać. Na samym końcu dodać chunksy. Formować ciasto gałkownicą do lodów o gramaturze 20 g, umieszczając w środku zamrożony insert. Piec w temperaturze 160°C przez 16 - 18 minut.

INSERT
Składniki:
550 gWiśnia mrożona
20 gCukier
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
5 gMąka ziemniaczana
Przygotowanie:

Zagotować wiśnie z cukrem i zmiksować. Następnie dodać Sanett oraz mąkę ziemniaczaną i ponownie zagotować. Przelać do formy ø 2,5 cm i zamrozić.

DEKORACJA

Blanszowana prażona pistacja niesolona Barima Artisanal (kod 6181)

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie