AMERICAN COOKIES
Perfekcyjnie chrupiące i zbalansowane w smaku, klasyczne American Cookies z wiśniowo – pistacjowym twistem.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Wymieszać płaskim mieszadłem masło z cukrem oraz cukrem brązowym i pastą waniliową. Następnie dodawać stopniowo jaja do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać wszystkie sypkie składniki i ponownie wymieszać. Na samym końcu dodać chunksy. Formować ciasto gałkownicą do lodów o gramaturze 20 g, umieszczając w środku zamrożony insert. Piec w temperaturze 160°C przez 16 - 18 minut.
Zagotować wiśnie z cukrem i zmiksować. Następnie dodać Sanett oraz mąkę ziemniaczaną i ponownie zagotować. Przelać do formy ø 2,5 cm i zamrozić.
Blanszowana prażona pistacja niesolona Barima Artisanal (kod 6181)
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.