Deser Royal

Deser Royal

Klasyczna monoporcja Royal z twistem w postaci jeżyn i mięty. Chrupiąca beza, masa prażynkowa, mus z czekolady deserowej i jeżyn oraz odświeżająca galaretka limonkowo-miętowa zaskakuje nietuzinkowym smakiem i różnorodną teksturą.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BEZA MIGDAŁOWA (15 X Ø7 CM)
Składniki:
125 gMączka migdałowa
125 gCukier puder
25 gMąka pszenna
150 gBiałka
100 gCukier
Przygotowanie:

Ubić białka z cukrem. Małymi porcjami dodawać mieszankę mączki migdałowej, cukru pudru i mąki. Przy użyciu worka cukierniczego wycisnąć 15 krążków. Piec w temp. 190°C przez 12 min.

MASA PRAŻYNKOWA (15 PORCJI)
Składniki:
70 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
80 gPasta z orzecha laskowego 100% - BARIMA ARTISANAL (kod 3310)
45 gPrażynki Royal – BARIMA ARTISANAL (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę w 45°C i połączyć z pastą orzechową. Na końcu dodać prażynki i delikatnie wymieszać. Nałożyć na bezę.

MUS CZEKOLADOWO - JEŻYNOWY (15 PORCJI)
Składniki:
250 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
125 gŚmietana 30%
15 gPasta jeżynowa – DREIDOPPEL (kod 273)
500 gUbita śmietana 30%
Przygotowanie:

Roztopioną czekoladę zalać zagotowaną śmietaną. Do powstałego ganaszu dodać pastę jeżynową. Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.

GALARETKA LIMONKOWO - MIĘTOWA
Składniki:
375 gWoda
50 gCukier
60 gSanett – DREIDOPPEL (kod 0320)
30 gPasta limonkowa – DREIDOPPEL (kod 00251)
10 gPasta miętowa – DREIDOPPEL (kod 00229)
Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Wlać do foremek silikonowych i schłodzić w lodówce. Po zastygnięciu ułożyć na musie czekoladowym.

Zamrożony mus czekoladowy pokryć brązowym zamszem w sprayu BARIMA ARTISANAL COLOR (kod AP0379BR). Deser wykończyć ołówkami czekoladowymi Pissarro – BARBAR DECOR (kod 334593).

schemat

Deser Royal - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie