Deser Royal

Deser Royal

Klasyczna monoporcja Royal z twistem w postaci jeżyn i mięty. Chrupiąca beza, masa prażynkowa, mus z czekolady deserowej i jeżyn oraz odświeżająca galaretka limonkowo-miętowa zaskakuje nietuzinkowym smakiem i różnorodną teksturą.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BEZA MIGDAŁOWA (15 X Ø7 CM)
Składniki:
125 gMączka migdałowa
125 gCukier puder
25 gMąka pszenna
150 gBiałka
100 gCukier
Przygotowanie:

Ubić białka z cukrem. Małymi porcjami dodawać mieszankę mączki migdałowej, cukru pudru i mąki. Przy użyciu worka cukierniczego wycisnąć 15 krążków. Piec w temp. 190°C przez 12 min.

MASA PRAŻYNKOWA (15 PORCJI)
Składniki:
70 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
80 gPasta z orzecha laskowego 100% - BARIMA ARTISANAL (kod 3310)
45 gPrażynki Royal – BARIMA ARTISANAL (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę w 45°C i połączyć z pastą orzechową. Na końcu dodać prażynki i delikatnie wymieszać. Nałożyć na bezę.

MUS CZEKOLADOWO - JEŻYNOWY (15 PORCJI)
Składniki:
250 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
125 gŚmietana 30%
15 gPasta jeżynowa – DREIDOPPEL (kod 273)
500 gUbita śmietana 30%
Przygotowanie:

Roztopioną czekoladę zalać zagotowaną śmietaną. Do powstałego ganaszu dodać pastę jeżynową. Na końcu delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną.

GALARETKA LIMONKOWO - MIĘTOWA
Składniki:
375 gWoda
50 gCukier
60 gSanett – DREIDOPPEL (kod 0320)
30 gPasta limonkowa – DREIDOPPEL (kod 00251)
10 gPasta miętowa – DREIDOPPEL (kod 00229)
Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Wlać do foremek silikonowych i schłodzić w lodówce. Po zastygnięciu ułożyć na musie czekoladowym.

Zamrożony mus czekoladowy pokryć brązowym zamszem w sprayu BARIMA ARTISANAL COLOR (kod AP0379BR). Deser wykończyć ołówkami czekoladowymi Pissarro – BARBAR DECOR (kod 334593).

schemat

Deser Royal - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje