Deser wegański mango-matcha

Deser wegański mango-matcha

Wegański deser z mango i matchą – lekki, świeży i naturalny. Kolorowe warstwy to uczta dla oka i podniebienia. Całość zdobi czekoladowy Jeżowiec od Barbara Decor z kwiatowym dodatkiem.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

JEŻOWIEC
JEŻOWIEC
Kod 331561
SANETT VEGGIE
SANETT VEGGIE
Kod 47990
TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
Pobierz recepturę

RECEPTURA

Biszkopt Matcha
Składniki:
160gMąka bezglutenowa (ryżowa, ciecierzyca, kukurydzana)
280gMąka migdałowa
10gHerbata Matcha
20gProszek do pieczenia
260gMleko migdałowe
10gPasta Mięta Dreidoppel (kod 00229)
60gOlej
80gCukier
Przygotowanie:

Połączyć suche składniki. Podgrzać mleko migdałowe z cukrem do 40ᴼC, dodać pastę miętową i wymieszać. Dodać olej i zmiksować blenderem. Na końcu dodać suche składniki i wymieszać. Wyłożyć ciasto na blachę z pergaminem i piec w temperaturze 175ᴼC przez około 12 minut.

Żelka mango
Składniki:
50gPasta Mango Dreidoppel (kod 293)
500gPure z mango
150gCukier
12gAgar
400gMango (kostki)
Przygotowanie:

Zagotować puree z mango z cukrem i agarem. Dodać pastę mango i mango pokrojone w kostkę. Wylać na biszkopt i zamrozić.

Mus mango
Składniki:
200gCukier
120gPasta Mango Dreidoppel (kod 293)
150gSanett Veggie Dreidoppel (kod 47990)
200gWoda
100gTłuszcz kakaowy Barima Artisanal (kod 2371)
1800gUbita śmietana roślinna Vege
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w gorącej wodzie. Wymieszać z cukrem, pastą mango i roztopionym tłuszczem kakaowym. Ostudzić do 40ᴼC i wymieszać z ubitą śmietaną vege. Wylać na biszkopt z żelką i schłodzić.

Żel miętowy:
Składniki:
400gWoda
100gCukier
10gŚwieża mięta (tylko listki)
6gAgar
1gGuma ksantanowa
10gPasta Mięta Dreidoppel (kod 00229)
Przygotowanie:

Wymieszać cukier i agar. Posiekać drobno miętę. Podgrzać wodę do 40ᴼC, dodać cukier i agar. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Następnie przełożyć powstałą galaretkę do dzbanka, dodać pastę miętową oraz posiekaną miętę i zmiksować blenderem. Na końcu dodać gumę ksantanową i ponownie zmiksować blenderem. Nałożyć na wierzch ciastka.

Krem do dekoracji
Składniki:
100gCukier
25gPasta Wanilia Dreidoppel (kod 67310)
20gSanett Veggie Dreidoppel (kod 47990)
40gWoda
500gUbita śmietana roślinna Vege
Przygotowanie:

Sanett rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać cukier i pastę waniliową. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną Vege.

Dekoracja

Udekoruj czekoladowymi dekoracjami Barbara Decor:
- Jeżowiec (kod 331561)

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Motylowa Chmurka
Motylowa Chmurka
Film Receptura Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Film Receptura Zdjęcie
Deser Magnolia
Deser Magnolia
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Desery wegańskie i bezglutenowe

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Trufle wegańskie - słony karmel