Guziki z nitką

Guziki z nitką

Kolorowa monoporcja idealna na lato. Słodki mus na bazie białej czekolady o smaku rokitnika, delikatny biszkopt, kwaskowa żelka malinowa i kruche ciasteczko doskonale pasują do mrożonej kawy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE
Składniki:
1100 gMąka pszenna
200 gJaja
400 gCukier
8 gSól
600 gMasło
Przygotowanie:

Rozrobić masło z cukrem i solą, dodawać po jednym jajku, a na końcu mąkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm, ułożyć pomiędzy dwoma perforowanymi matami i piec w piekarniku rozgrzanym do 180ᴼC przez 12 min.

BISZKOPT Z ADVOCATEM
Składniki:
4Jaja
270 gCukier
200 gOlej
200 gMleko
340 gMąka pszenna
10 gProszek do pieczenia
40 gPasta Advocat Dreidoppel (kod 00247)
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej i mleko. Następnie dodać przesianą mąkę, pastę advocat i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 12 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

ŻELKA MALINOWA
Składniki:
250 gPuree malinowe
80 gCukier
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Malinę z cukrem i sanettem zagotować. Przelać do foremek. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z ROKITNIKIEM
Składniki:
165gŚmietana 32%
50gSanett Dreidoppel (kod 0320)
200gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
38gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
500gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę z rokitnika i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Napełnić formę silikonową do połowy musem. Włożyć zamrożoną żelkę, nałożyć pozostałą część musu i wszystko przykryć biszkoptem. Zamrożone musy oblać białą polewą nabłyszczającą Barima Artisanal (kod 2379) i przełożyć na upieczone kruche spody.

Dekoracje

Do udekorowania użyć nitki zrobionej z czekolady plastycznej oraz czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Guziki Kolor zestaw (kod 33703)

schemat

Guziki z nitką - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Crazy #
Crazy #
Receptura Zdjęcie
Crazy #
Crazy in Love
Receptura Zdjęcie
Rolada Żagiel
Rolada Żagiel
Zdjęcie
Szyte na miarę
Szyte na miarę
Zdjęcie
Guziczkowe love
Guziczkowe love
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
Tort kawowy z karmelem
Tort kawowy z karmelem
Receptura Zdjęcie
Monoporcje Tokyo
Monoporcje Tokyo
Zdjęcie
Orzechowy luksus
Orzechowy luksus
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Tarty, torty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Tarty, torty i monoporcje