Muffiny białe

Muffiny białe

Białe, puszyste muffinki z kawałkami kontrastującej, deserowej i prawdziwej czekolady pięknie wyglądają na słodkich stołach.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

10 MUFFINEK
Składniki:
150 gMąka pszenna
6 gProszek do pieczenia
2 gSoda oczyszczona
50 gCzekolada Biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
2Jaja
120 gŚmietana 18%
75 gCukier
45 gMasło
100 gChunks deserowe standard do zapiekania Barima Artisanal (kod 882500)
Przygotowanie:

Masło i białą czekoladę roztopić. Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą, dodać masło z czekoladą, jaja i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać chunksy czekoladowe. Wlać do foremek i piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie