![Muffiny białe](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/uploads/2023/09/Muffiny-biale_-White-muffins-1024x1024.jpg)
Muffiny białe
0
Białe, puszyste muffinki z kawałkami kontrastującej, deserowej i prawdziwej czekolady pięknie wyglądają na słodkich stołach.
Użyte produkty i dekoracje
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
RECEPTURA
![](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/themes/storefront-child/assets/img/inspiracja_akademia_umiejetnosci.jpg)
10 MUFFINEK
Składniki:
150 gMąka pszenna
6 gProszek do pieczenia
2 gSoda oczyszczona
50 gCzekolada Biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
2Jaja
120 gŚmietana 18%
75 gCukier
45 gMasło
100 gChunks deserowe standard do zapiekania Barima Artisanal (kod 882500)
Przygotowanie:
Masło i białą czekoladę roztopić. Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą, dodać masło z czekoladą, jaja i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać chunksy czekoladowe. Wlać do foremek i piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
schemat
![](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/uploads/2023/09/Muffiny-biale.jpg)
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Torty, tarty i monoporcje
![Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/uploads/2023/08/Rectangle-103-1.png)
![Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/uploads/2023/08/Rectangle-103.png)
![Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie](https://www.barbara-luijckx.pl/wp-content/uploads/2023/09/torty-tarty.png)