Nawiedzone dynie
W Halloweenową noc, gdy gwiazdy na niebie migoczą Wiedźmy i Dynie zaczarowane w desery na Twój stół wkroczą. Poznaj monoporcje Nawiedzone Dynie – kompozycje musu czekoladowego z serem, żelki pomarańczowej oraz chrupiącego spodu z pistacją.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Masło i czekoladę roztopić, dodać pastę pistacjową i dokładnie wymieszać. Na końcu połączyć z prażynkami. Masę rozsmarować na pergaminie i schłodzić w lodówce.
Zagotować sok pomarańczowy z cukrem i agarem. Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę zmiksować do postaci żelu i dodać do niej kandyzowaną pomarańczę i skórę pomarańczową. Nałożyć do foremek i zamrozić.
Wymieszać żółtka z cukrem. Zagotować śmietanę i mleko z Sanettem, dodać żółtka z cukrem i podgrzać do 80°C, ciągle mieszając. Przelać masę do czekolady, dodać ser i zmiksować blenderem. Schłodzić do 30°C i połączyć z ubitą śmietaną. Wlać mus do foremek, umieszczając wewnątrz żelkę pomarańczową. Przykryć chrupiącym spodem i zamrozić. Zamrożone musy pokryć Zamszem - Spray kolor pomarańczowy Barima Artisanal (kod AP0379AR).
Do udekorowanie użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
Duszki zestaw (kod 33726),
Pająk (kod 33934),
Dynia (kod 33933),
Bierki Orange (kod 33966),
Tagliatelle Marble (kod 335801).
Kapelusz wykonany z masy cukrowej Barima Top Decor (kod 60198)
zabarwionej na czarno.
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.