PRALINKI CYTRYNOWE

PRALINKI CYTRYNOWE

Orzeźwiające, cytrynowe nadzienie, zamknięte w klasycznym korpusie z czekolady deserowej – to zgrany duet smakowy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje dla PRALINKI CYTRYNOWE

CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CITROPERL
CITROPERL
Kod 17403
Pobierz recepturę

PRALINKI CYTRYNOWE RECEPTURA

PRALINA CYTRYNOWA

Składniki:
100 gCytryna
10 gCukier
5 gCitroperl – DREIDOPPEL (kod 17403)
25 gMiód
30 gSyrop glukozowy
240 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
30 gMasło
Przygotowanie:

Przy użyciu blendera zmiksować cytrynę z cukrem. Przecedzić i podgrzać do 80°C razem z Citroperl, miodem i syropem glukozowym. Wlać do czekolady i dokładnie wymieszać. Ostudzić do 35°C i dodać miękkie masło.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
Tort Paleo
Tort Paleo
Film Receptura Zdjęcie
Czekoladowa Harmonia
Czekoladowa Harmonia
Film Receptura Zdjęcie
Monoporcje Paleo
Monoporcje Paleo
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli