PRALINKI CYTRYNOWE

PRALINKI CYTRYNOWE

Orzeźwiające, cytrynowe nadzienie, zamknięte w klasycznym korpusie z czekolady deserowej – to zgrany duet smakowy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CITROPERL
CITROPERL
Kod 17403
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA CYTRYNOWA
Składniki:
100 gCytryna
10 gCukier
5 gCitroperl – DREIDOPPEL (kod 17403)
25 gMiód
30 gSyrop glukozowy
240 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
30 gMasło
Przygotowanie:

Przy użyciu blendera zmiksować cytrynę z cukrem. Przecedzić i podgrzać do 80°C razem z Citroperl, miodem i syropem glukozowym. Wlać do czekolady i dokładnie wymieszać. Ostudzić do 35°C i dodać miękkie masło.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różane eklery
Różany ogród
Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Zdjęcie
Kratka Grillage monoporcja _Grillage square monoportion
Kwadrat Grillage
Zdjęcie
NIEBIESKA LAGUNA
NIEBIESKA LAGUNA
Receptura Zdjęcie
Baires Grande
Baires Grande
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Praliny i trufle