PRALINKI HERBACIANO - POMARAŃCZOWE

PRALINKI HERBACIANO – POMARAŃCZOWE

Połączenie mlecznej i deserowej czekolady, herbaty Earl Grey i pomarańczy daje słodycz i orzeźwienie. Smak cytrusów intensywnie miesza się z czekoladą i zostawia na języku nutę herbacianą. Doskonałe.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
ORAPERL
ORAPERL
Kod 17303
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA HERBACIANO - POMARAŃCZOWA
Składniki:
120 gMleko
6 gHerbata Earl Grey
5 gOraperl – DREIDOPPEL (kod 17303)
15 gMiód
110 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
140 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL​ (kod CHN56XX3)
40 gMasło
Przygotowanie:

W zagotowanym mleku zaparzyć herbatę i Oraperl (ok. 10 min.). Odcedzić, dodać miód, następnie wlać do czekolady i dokładnie wymieszać. Ostudzić do 35°C i dodać miękkie masło.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli