PRALINKI PIERNIKOWE

PRALINKI PIERNIKOWE

Pralinki na okres bożonarodzeniowy, połączenie pikantnego smaku pierników z mleczną i deserową czekoladą stanowią wspaniały dodatek do zimowej kawy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA PIERNIKOWA
Składniki:
200 gŚmietana 30%
85 gMiód
15 gPrzyprawa korzenna
460 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
80 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
360 gMasło
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z miodem i przyprawą korzenną. Wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Wlać do ramki o wymiarach 18 x 36 cm i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Pokroić przy użyciu gitary na prostokąty wymiarach 2 x 3cm i oblać czekoladą deserową 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3).​

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli