PRALINKI PINA COLADA

PRALINKI PINA COLADA

Krojone, aksamitne praliny o smaku rumu, ananasa i czekolady przenoszą swym smakiem na karaibskie, słoneczne plaże.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
MARCEPAN 50%
MARCEPAN 50%
Kod 6160
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA PINA COLADA
Składniki:
450 gMarcepan 50% - BARIMA ARTISANAL (kod 6160)
40 gPasta ananasowa – DREIDOPPEL (kod 0209)
125 gŚmietana 30%
260 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
80 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
15 gPasta Jamaica Rum – DREIDOPPEL (kod 0219)
30 gWiórki kokosowe
200 gMasło
Przygotowanie:

Wymieszać marcepan z pastą ananasową i rozwałkować go na prostokąt o wymiarach 18 x 36 cm. Zagotować śmietanę, wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać pastę Jamaica Rum, wiórki kokosowe oraz miękkie masło i ponownie wymieszać. Wylać na rozwałkowany marcepan w ramce o wymiarach 18 x 36 cm i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Pokroić przy użyciu gitary na prostokąty wymiarach 2 x 3cm i oblać czekoladą deserową 72% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN72XXA3).

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie
Czekoladowe Tacos
Czekoladowe Tacos
Film Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli