
PRALINKI PINA COLADA
Krojone, aksamitne praliny o smaku rumu, ananasa i czekolady przenoszą swym smakiem na karaibskie, słoneczne plaże.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA

Wymieszać marcepan z pastą ananasową i rozwałkować go na prostokąt o wymiarach 18 x 36 cm. Zagotować śmietanę, wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać pastę Jamaica Rum, wiórki kokosowe oraz miękkie masło i ponownie wymieszać. Wylać na rozwałkowany marcepan w ramce o wymiarach 18 x 36 cm i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Pokroić przy użyciu gitary na prostokąty wymiarach 2 x 3cm i oblać czekoladą deserową 72% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN72XXA3).
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle


